jesse klaver gl 9o1a6722

Jesse Klaver speelt "Hard to Get" bij NPO Radio 1: 'We teken niet zomaar bij het klimaatkruisje'

Politiekjun 27 2023, 18:15
Laat me je vertellen over een hilarisch moment dat plaatsvond op de Nederlandse radio. Op een mooie dag, precies vandaag, werd GroenLinks-leider Jesse Klaver gevraagd over de steun van zijn partij aan het klimaatfonds van de coalitie tijdens een interview bij NPO Radio 1. En wat zei onze hooghartige vriend? "We tekenen niet bij het kruisje, zeker niet bij dit fonds. We gaan nog heel scherp het debat aan. Extra geld voor klimaat willen we graag, maar het moet doelmatig zijn."
Ja, je leest het goed. GroenLinks, de partij die keer op keer haar handtekening zet wanneer de coalitie dat nodig heeft, speelt nu plotseling 'hard to get'. Dit is ongetwijfeld een van de meest komische momenten van de Nederlandse politiek in 2023.
Hoewel GroenLinks geen minister of zelfs maar een staatssecretaris heeft geleverd, heeft de partij zich volledig overgeleverd aan de onzalige coalitie van Rutte 4 (VVD, D66, CDA, ChristenUnie). Maar nu wil Jesse Klaver dat we geloven dat hij niet zomaar zal instemmen met het klimaatfonds? Kom op, Jesse. Wie probeer je voor de gek te houden?
Het is alsof hij op het podium van een Shakespeare-toneelstuk stapt en het publiek probeert te overtuigen dat hij Hamlet is. Sorry, Jesse, maar we kennen het script al. GroenLinks zal uiteindelijk instemmen, zoals ze altijd doen. Maar het is altijd leuk om te zien hoe ze zich in allerlei bochten wringen om het tegendeel te bewijzen.
Help DDS deze moeilijke tijden door te komen. Help ons een vuist te maken tegen de mainstream media én tegen het partijkartel. Strijd zij aan zij met ons. Doneer op BackMe en strijd zij-aan-zij met DDS tegen de globalistische elites.
Behalve de radiogekkies van NPO Radio 1, is er waarschijnlijk niemand in Nederland die denkt dat GroenLinks écht dwars gaat liggen. Maar het is toch leuk om ze zo te zien doen alsof. Dus, Jesse, ga door met je performance. We kijken uit naar de volgende aflevering van "Hard to Get: de GroenLinks-editie".
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten