whatsapp image 2023 02 03 at 101705

Johan Dessing lijsttrekker Forum voor Democratie voor de Eerste Kamer

Politiekfeb 03 2023, 10:00
Johan Dessing, nu al Eerste Kamerlid en Statenlid in Noord-Holland voor FVD, is namens Forum voor Democratie de lijsttrekker voor de Eerste Kamerverkiezingen. De leden van de Eerste Kamer worden niet rechtstreeks door het volk gekozen, maar door vertegenwoordigers van de volksvertegenwoordiging op provinciaalniveau. Daarom is het van belang dat de landelijke partijen provinciaal goed scoren.
Volgens Dessing wil hij met zijn huidige ervaring het realistische tegengeluid van FVD in de Eerste Kamer laten horen. Hij zegt dat de verkiezingen cruciaal zijn omdat de macht van links niet alleen in de provincie weggehaald moet worden, maar vooral in de Eerste Kamer, waar de PVDA en GroenLinks de macht hebben om de huidige regering aan een meerderheid te helpen.
Dessing geeft aan dat hij zich richt op verschillende politieke onderwerpen, waaronder het bouwen van meer huizen voor Nederlanders, de energietransitie en stikstofreductie, en bereikbaarheid en mobiliteit in Nederland. Hij bepleit ook directe democratie met bindende referenda en een terugkeer van de macht naar de burger.
Wat energie betreft is hij niet bang om in te gaan tegen de gewenste politiek in Den Haag. "We moeten terug naar fossiele energiebronnen," zegt hij, "en stoppen met beleid en wetten die de energietransitie als doel op zich hebben." 
Ook qua immigratie wil Dessing voor een heel ander model gaan. "De grenzen moeten dicht en er moet een rem op immigratie. Wij willen een Australisch model invoeren in Nederland," zegt hij.
Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.
''Als wij het niet zeggen zegt niemand het! Stem daarom allemaal op FVD op 15 maart, omdat FVD de enige partij is die het beleid fundamenteel ten goede wil veranderen in het belang van Nederland!'' zegt de kersverse lijstrekker Johan Dessing.
Dessing heeft heel veel zin om campagne te voeren om met FVD weer een mooie score neer te zetten. Verder vindt hij het een eer dat hij FVD de komende jaren in de Eerste Kamer mag aanvoeren.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten