9758009243 604c43faf4 c

Kabinet trekt luttele 1,25 miljoen euro uit voor maatregelen tegen overlast asielzoekers

Politiekmei 24 2022, 16:52
Staatssecretaris Eric van der Burg (Asiel) heeft voor 2022 en een deel van 2023 'maar liefst' 1,25 miljoen euro beschikbaar gesteld voor gemeenten. Met dit bedrag kunnen zij maatregelen nemen tegen de overlast die asielzoekers veroorzaken.
Dit kabinet neemt de overlast die asielzoekers veroorzaken totaal niet serieus. Gemeenten die last hebben van overlastgevende asielzoekers moeten ook nog eens eerst een plan van aanpak indienen om budget aan te kunnen vragen. En de financiële regeling hangt ook nog eens af van het aantal opvangplekken in de gemeente die de aanvraag doet, meldt NU.nl.
Dit geld kan gebruikt worden voor cameratoezicht of het inhuren van bewakers. 'Maatwerk', noemt de staatssecretaris dit. Het is dus eigenlijk een lullig doekje voor het bloeden. Iedereen weet namelijk dat asielzoekers uit veilige landen die geen kans maken op een verblijfsvergunning het probleem zijn. Ook is bekend dat die oproerkraaiers binnen de kortste keren gewoon weer vrij rondlopen.
Het enige wat werkt om draagvlak voor asielzoekers te behouden (voor zover het er überhaupt nog is) is door ze terug te sturen naar het land van herkomst. Dat is allemaal moeilijk en gebeurt telkens niet, waardoor gemeenten en burgers geconfronteerd blijven worden met de gevolgen. En kennelijk hoopt het kabinet er met 1,25 miljoen euro makkelijk vanaf te komen, maar dit is gewoon weggegooid geld.
Goed nieuws! DDS heeft nu een eigen app voor iPhone en iPad, en voor Android-toestellen. Download de app gratis en voor niets in de AppStore of in Google Play voor Android, en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws. Oh, en als je de app hebt gedownload, laat dan even een 5-sterren recensie achter alsjeblieft. Dat is enorm belangrijk!
We hoeven niet raar op te kijken als het budget voor dit soort maatregelen de komende jaren verder zal worden opgehoogd. Dan krijgt straks iedere nieuwe 'Ter Apel' een paar beveiligers en cameratoezicht. En ach, doe er ook maar een aparte buslijn bij! Alles om het daadwerkelijke probleem maar niet aan te hoeven pakken. Draagvlak behoudt je namelijk het best als de stemmers er niet direct last van hebben, of als je laat zien dat je de omgeving langzaam verandert in een surveillancekamp, schijnbaar...

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten