geld lenen waar moet je op letten

Sprankje hoop voor spaarders die te laat waren met bezwaar maken: kabinet 'kijkt naar mogelijkheden' compensatie

Politiekmei 24 2022, 17:00
Staatssecretaris Marnix van Rij (Financiën) zegt te gaan kijken naar mogelijkheden om (kleine) spaarders, die te laat waren met bezwaar maken tegen de vermogenstaks, alsnog te compenseren. Het klinkt echter allemaal niet erg hoopvol...
Door de uitspraak van de Hoge Raad werd het kabinet behoorlijk uit de brand geholpen. Alle spaarders die te laat waren met bezwaar maken tegen de te hoge vermogenstaks, hoefden niet gecompenseerd te worden. In plaats van een slordige 12 miljard euro hoeft het kabinet eigenlijk nog 'maar' zo'n 2 miljard euro te compenseren aan zo'n 60.000 spaarders.
Dat is natuurlijk hartstikke oneerlijk voor al die burgers die gewoon de dupe zijn geworden van onrechtmatig handelen van de Belastingdienst, vindt ook de Tweede Kamer. Staatssecretaris Van Rij ziet dit allemaal anders en zegt (via De Telegraaf): "Dat zou betekenen dat we alle belastingplichtigen, ook degenen die het zouden kunnen lijden, tegemoetkomen."
Het kabinet pakt dus geld af van mensen en gaat nu alleen kijken naar de mensen die het misschien niet kunnen missen. Ben je miljonair en heb je geen bezwaar gemaakt, dan heeft de overheid gewoon geld van je gejat en moet je maar niet zo zeuren 'want je kunt het toch wel missen'.
Maar ook de 'kleine spaarder' hoeft waarschijnlijk niet op (veel) compensatie te rekenen. Van Rij wil eerst zorgvuldig onderzoeken wie wel of niet een 'kleine spaarder' is, om vervolgens te kijken of het kabinet nog een paar stuivers heeft liggen om ze misschien een beetje te compenseren.
Goed nieuws! DDS heeft nu een eigen app voor iPhone en iPad, en voor Android-toestellen. Download de app gratis en voor niets in de AppStore of in Google Play voor Android, en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws. Oh, en als je de app hebt gedownload, laat dan even een 5-sterren recensie achter alsjeblieft. Dat is enorm belangrijk!
Nou, reken er maar niet op dat die mensen veel geld terug zullen krijgen. Het kabinet heeft inmiddels iedere cent nodig om de klimaatwaanzin voort te zetten, de inflatie tegen te gaan, Defensie op te bouwen, honderdduizenden huizen uit de grond te stampen, boeren uit te kopen, de zorg betaalbaar te houden en de rente op leningen te kunnen betalen. Dat wordt helemaal niks dus.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten