vlcsnap 2021 01 29 13h59m19s766

Kabinet zó positief over ontwikkelingen rondom coronavirus dat 1G voor buitenlocaties óók wordt geschrapt

Politiekfeb 15 2022, 16:00
Minister van Volksgezondheid Ernst Kuipers zal vanavond tijdens de persconferentie de versoepelingen van de coronamaatregelen aankondigen. In tegenstelling tot wat eerder werd beweerd gaat het kabinet ook de testverplichting (1G) voor buitenlocaties schrappen. Die maatregel blijft alleen nog gelden voor binnenlocaties met meer dan 500 man publiek.
Er komen gemeenteraadsverkiezingen aan en de coalitiepartijen staan op enorm verlies in de peilingen. De samenleving is compleet gedemoraliseerd door het absurde coronabeleid, dus geeft het kabinet ons nu 'brood en spelen'. Vorige week was het kabinet nog uiterst voorzichtig en lichtelijk optimistisch, vandaag kunnen vrijwel alle coronamaatregelen over boord!
Stadions en evenementen kunnen straks dus weer alle bezoekers binnenlaten die ze willen, maar voor carnaval zal er hier en daar nog wel getest moeten worden, melden Haagse bronnen aan de NOS. En dat allemaal omdat de torenhoge besmettingen nu volgens Kuipers iets beginnen te dalen...
Het vasthouden aan 1G-beleid voor grote binnenlocaties is ook de grootste onzin die er is. Het thuiswerkadvies vervalt, evenals het advies om thuis maar vier bezoekers te ontvangen. Ook de verplichte isolatie na besmetting wordt verkort van zeven naar vijf dagen. Als het kabinet nog echt bang zou zijn voor een grote oplaaiing van het virus, dan hadden ze die adviezen en 1G wel in stand gehouden. De kans op heel veel werk- en thuisbesmettingen is allemaal geen probleem, net als 499 mensen in een café. Maar bij 500 mensen wordt het ineens toch te riskant voor het kabinet...
Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Dit soort absurditeiten in het coronabeleid maakt de terugkeer naar het 'oude normaal' enigszins bitter. Het is een flinke overwinning voor de samenleving, maar wel eentje die er alleen maar is vanwege de aankomende gemeenteraadsverkiezingen. Wellicht gaan we een mooie lente en zomer tegemoet, maar wordt het rond de herfst weer één groot drama. Het is namelijk niet voor niets dat Kuipers bijna 30 miljoen euro uittrekt voor het in stand houden van de Corona-apps.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten