de dagelijkse standaard tweede kamer 112 websize

Kamerleden gooien in het donker met miljarden alsof het confetti is

Politiekokt 27 2023, 18:00
Terwijl u zich een breuk werkt om het hoofd boven water te houden, heeft de Tweede Kamer besloten om met miljarden te smijten als ware het pinda's. Om stipt 3 uur in de ochtend, toen de meeste Nederlanders lagen te slapen, hebben onze volksvertegenwoordigers besloten om de spaartaks te verhogen, het minimumloon op te krikken, en - houd u vast - goedkoper bier en benzine voor ons over te laten schrijft het AD.
Schijnbaar hebben ze een nieuwe geldboom ontdekt in Den Haag. Door een greep te doen uit het Nationale Groeifonds wordt er maar liefst 1,2 miljard euro uitgetrokken om de korting op de brandstof accijns te blijven voeden. Gevolg? We worden per 1 januari niet leeggetrokken bij de benzinepomp.
Maar vrees niet, onze spaarzame landgenoten krijgen de rekening gepresenteerd. Heeft u meer dan 57.000 euro op de bank (of 114.000 voor koppels), dan gaat u meer belasting betalen. Het tarief in box 3 vliegt omhoog naar 36 procent. Dank u wel, kabinet!
Ook de ondernemers worden niet gespaard. Met een BV ben je straks flink duurder uit: boven de 67.000 euro ben je 33 procent belasting schuldig. Zo worden onze hardwerkende ondernemers gestraft voor hun succes.
Maar er zijn ook 'cadeaus'. De energiebelasting wordt verlaagd - een schamele 100 miljoen - om gezinnen te 'helpen' met gestegen kosten. En de verhoging van de accijnzen op drank wordt gehalveerd. Dat maakt dat kratje bier net iets minder duur.
En wat te denken van de 'pechgeneratie'? Die studenten die geen studiefinancieringen krijgen en zich in de schulden moeten steken? De rente op hun studieschulden gaat omlaag. Het precieze percentage is nog niet bekend, maar alle kleine beetjes helpen, toch?
Help DDS deze moeilijke tijden door te komen. Help ons een vuist te maken tegen de mainstream media én tegen het partijkartel. Strijd zij aan zij met ons. Doneer op BackMe en strijd zij-aan-zij met DDS tegen de globalistische elites. 
Zo gaat dat dus in het holst van de nacht in Den Haag. Miljarden worden rondgesmeten, belastingen gaan omhoog, alles terwijl de hardwerkende Nederlander slaapt. Het is te hopen dat ze bij de volgende verkiezingen helderder zijn... en dat het kratje bier dan nog te betalen is.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten