9758009243 604c43faf4 c

Kamervragen BVNL over vluchtelingenopvang in Midden-Delfland: "Bewoners weer genegeerd"

Politieksep 07 2023, 9:15
Het Tweede Kamerlid Wybren van Haga (BVNL) heeft scherpe kritiek geuit op het besluit van de gemeente Midden-Delfland om in de Harnaschpolder een opvanglocatie voor 225 vluchtelingen te realiseren. Van Haga beweert dat zowel de gemeente als het Rijk de zorgen van de bewoners negeert en dat het democratische proces geweld wordt aangedaan.
Van Haga stelt: “Het is schrijnend dat er niets wordt gedaan met de zorgen van de bewoners. De politiek in Den Haag lijkt weinig waarde te hechten aan de belangen van de eigen bevolking." Hij benadrukte dat uit eerdere gesprekken tussen de gemeente en de inwoners bleek dat er een sterke voorkeur was voor meerdere kleinere opvanglocaties. Deze wens lijkt echter genegeerd te zijn, waardoor de bewoners zich opnieuw gepasseerd voelen.
De BVNL-leider spreekt zijn steun uit voor de bezorgde inwoners van Midden-Delfland, die deze zomer een actiegroep hebben opgericht om zich uit te spreken tegen de komst van de opvanglocatie. Tevens is er een petitie geopend, die door veel inwoners is ondertekend.
In reactie op de situatie heeft Van Haga vragen gesteld aan de staatssecretaris van asiel over de kwestie. De vragen richten zich op de zorgen van de bewoners, de mate waarin het democratische proces wordt gerespecteerd en de bredere kwestie van het landelijke asielbeleid. Daarnaast wil Van Haga weten wat er is gedaan met de signalen van de actiegroep en de petitie die deze zomer is geopend.
Help DDS deze moeilijke tijden door te komen. Help ons een vuist te maken tegen de mainstream media én tegen het partijkartel. Strijd zij aan zij met ons. Doneer op BackMe en strijd zij-aan-zij met DDS tegen de globalistische elites.
Het is nu aan de staatssecretaris van asiel om deze vragen te beantwoorden. Wat in ieder geval duidelijk is, is dat er steeds meer vragen en zorgen ontstaan over de besluitvorming omtrent vluchtelingenopvang en de rol van zowel de gemeentelijke als landelijke overheid hierin.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten