shutterstock 1874641168

Vechtlegende Overeem op de lijst bij van Haga. Is BVNL nog wel serieus te nemen?

Politieksep 04 2023, 14:00
Als je dacht dat de politiek in Nederland niet verrassender kon worden, heeft Wybren van Haga ons opnieuw bewezen dat hij in staat is tot de meest bizarre capriolen. In een zet die velen als een wanhopige poging zien om de aandacht te trekken en zetels te winnen, heeft de voormalig VVD'er Alistair Overeem op de kieslijst van Belang Van Nederland (BVNL) geplaatst. Ja, dezelfde Overeem die recentelijk nog met Badr Hari in de ring stond.
Nu laat het duidelijk zijn: het hebben van een gevarieerde achtergrond en een reeks ervaringen in een politieke partij kan ongetwijfeld voordelen opleveren. Echter, Overeem als 'sportlegende en vrijheidsstrijder' op de lijst plaatsen, roept veel vragen op. Is Van Haga nu zo desperate om bekende namen aan zijn partij te verbinden in de hoop dat het BVNL naar een hoger niveau tilt?
Van Haga verkondigt trots: ''Supertrots dat sportlegende en vrijheidsstrijder Alistair Overeem op de kieslijst staat voor BVNL." De ironie is rijk. Ondanks Overeem's onbetwistbare talenten in de ring, wat maakt hem precies gekwalificeerd om de belangen van het Nederlandse volk te vertegenwoordigen in de Tweede Kamer? Van Haga suggereert dat Overeem zijn 'onuitputtelijke energie' zal inzetten voor het 'Belang Van Nederland', maar in welke context? En is het politieke landschap niet meer dan alleen "energie"?
Het is interessant om op te merken dat zelfs binnen de eigen gelederen van BVNL er twijfels beginnen te ontstaan. Tijdens de recente 'Gezond Rechtse BBQ' van Dr. Mulder, waar leden van BVNL aanwezig waren, vernamen wij van DDS dat er flinke scepsis is over meerdere namen die op de lijst staan (Krol en van Keimpena). Is dit een zet van Van Haga om in het nieuws te blijven, of is dit een doordachte strategie?
Deze actie van BVNL kan gemakkelijk worden geïnterpreteerd als een poging om op te vallen in een steeds meer verzadigde politieke markt. Maar in een serieuze politieke arena, waar kwaliteit en expertise zouden moeten prevaleren, lijkt deze zet meer op een goedkope publiciteitsstunt.
Het zou niet verbazen als, in deze lijn van denken, Van Haga overweegt om TikTok-influencers of realitysterren aan zijn kieslijst toe te voegen. Zou het niet ironisch zijn als de volgende "deskundige" op zijn lijst een influencer is met miljoenen volgers maar zonder enige politieke ervaring? Dadelijk zien we Femke Louise nog op de lijst verschijnen bij BVNL.
Help DDS deze moeilijke tijden door te komen. Help ons een vuist te maken tegen de mainstream media én tegen het partijkartel. Strijd zij aan zij met ons. Doneer op BackMe en strijd zij-aan-zij met DDS tegen de globalistische elites.
Concluderend, terwijl diversiteit en een frisse blik welkom zijn in de Nederlandse politiek, zou het op zijn minst zinnig zijn om mensen te kiezen met enige politieke affiniteit. Het lijkt erop dat Van Haga mogelijk zijn doel voorbij schiet door te kiezen voor beroemdheid boven bekwaamheid. En de vraag blijft: is dit werkelijk in het 'Belang Van Nederland'?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten