Kijk! Gideon van Meijeren woest dat coalitie tegen spoeddebat over politiegeweld stemt: 'Dit is corruptie!'

Kijk! Gideon van Meijeren woest dat coalitie tegen spoeddebat over politiegeweld stemt: 'Dit is corruptie!'

Gideon van Meijeren is hard op weg om mijn favoriete kamerlid te worden. Nou ja, schrap dat maar. De man ís mijn favoriete Kamerlid al. Hij kent werkelijk geen angst, gaat de confrontatie met het gestoorde partijkartel keer op keer aan, en weet ook nog eens heel goed waar hij over spreekt. Als Nederland 20 van dit soort Kamerleden had was het kartel (figuurlijk) ten dode opgeschreven.

Dat bleek vandaag ook maar weer eens tijdens een ruzie over zijn verzoek, dat van Caroline van der Plas (BBB), én dat van Wybren van Haga (BVNL) om een debat te krijgen over het grove, onmenselijke, overdreven, en onuitgelokte politiegeweld in Heerenveen dinsdagavond. Daar openden knettergekke agenten het vuur op een ongewapende 16-jarigen boerenzoon in zijn trekker; een jongen die op dat moment overduidelijk wegreed van de confrontatie tussen boeren en politie.

Verschillende oppositiepartijen - FVD, BBB en BVNL - wilden daar een debat over organiseren en namen het initiatief om dat daadwerkelijk voor elkaar te krijgen. Maar wat wekte de verbazing van een ieder? De hele coalitie stemde dat idee weg. VVD, CDA, D66 en ChristenUnie wilden niet debatteren over het misselijkmakende politiegeweld in Friesland.

Gideon van Meijeren: 'Dit is corrupt'

Gideon van Meijeren (FVD) vond dat onacceptabel. Toen hij zag welke kant het opging pakte hij zijn collega-ambtsgenoten van het partijkartel dan ook hard aan.

"Precies een week geleden stonden we hier omdat er een tweet verstuurd was door een Kamerlid dat bezoek gehad zou hebben," zei de FVD'er. "Toen had iedereen zijn oordeel klaar. Toen wist iedereen precies wat er gebeurd was. Er zou sprake zijn van intimidatie, bedreiging. Er moest een spoeddebat komen."

"Nu zien we video's, ooggetuigenverklaringen waarop te zien is dat de politie gericht schiet - gericht schiet! - op een ongewapende burger, en de agent loopt waarschijnlijk nog steeds rond met zijn pistool. En nu is er geen steun omdat we opeens 'een onderzoek willen afwachten?'

"Wat hier nu gebeurt dat is - nou ja, ik zou toch echt geen ander woord kunnen gebruiken dan corrupt. [Het is] echt te gek voor woorden," sloot Van Meijeren zijn relaas helemaal terecht af.

Goed nieuws! DDS heeft nu een eigen app voor iPhone en iPad, en voor Android-toestellen. Download de app gratis en voor niets in de AppStore of in Google Play voor Android, en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws. Oh, en als je de app hebt gedownload, laat dan even een 5-sterren recensie achter alsjeblieft. Dat is enorm belangrijk!

Gezien het overduidelijke wangedrag van de politie in Heerenveen is het nauwelijks te bevatten, maar het voorstel voor een debat werd inderdaad tegengehouden door de coalitiepartijen. ChristenUnie, CDA, D66 en VVD zijn dus voor politiegeweld. Ze vinden het príma dat politieagenten op 16-jarige jongens schieten die geen enkele bedreiging vormen voor de agenten in kwestie omdat ze al op weg naar huis zijn.

Een andere conclusie kun je niet trekken uit dit walgelijke gedrag van de coalitiepartijen in de Tweede Kamer. Politiegeweld hoort er blijkbaar bij, tegenwoordig - als het aan het kartel ligt, tenminste.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties