screen shot 2022 07 06 at 15

Kijk! Massa's boeren bij politiebureau Leeuwarden: 'Laat de 16-jarige Jouke vrij!'

Binnenlandjul 06 2022, 14:41
Hele horden boeren zijn vandaag naar een politiebureau in Leeuwarden gegaan waar ze de vrijlating eisen van de 16-jarige Jouke. Dat is de boerenzoon op wie de politie gisteravond schoot in Heerenveen, en die vervolgens werd ingerekend omdat hij zogenaamd had geprobeerd in te rijden op de politie. Aldus de politie zelf. Uit al het videomateriaal blijkt dat dit niet waar is; dat hij juist omkeerde en terug naar huis reed, waarna agenten het vuur openden.
Zoals wij gisteravond laat berichtten heeft de Friese politie in Heerenveen met scherp en gericht geschoten op een boer in een trekker. Dit terwijl de trekker overduidelijk wegreed van de wegversperring. Naderhand zat er een kogelgat in de trekker van de boer. Gideon van Meijeren, Wybren van Haga en anderen hebben een spoeddebat aangevraagd over wat overduidelijk grof politiegeweld is.
Ondertussen is de identiteit van de chauffeur van de trekker die beschoten werd ook bekend. Het ging niet om een volwassen boer, maar om de 16-jarige boerenzoon Jouke. Jouke was bij de demonstratie maar werd in de loop van de avond moe. Daarom keerde hij zijn trekker om. Hij wilde naar huis.
Op dat moment werd hij letterlijk beschoten door een agent die overduidelijk helemaal doordraaide. Hij wist zelf te ontkomen, maar zijn trekker raakte wel beschadigd. En - nog opvallender - even later werd Jouke staande gehouden, hoegenaamd omdat hij had 'ingereden' op de politie; een beschuldiging die op geen enkele manier dan ook ondersteund wordt door het bewijs.
Friese boeren steunen elkaar door dik en dun. Omdat ze de arrestatie van Jouke zo onacceptabel vinden zijn ze met zijn allen afgereisd naar Leeuwarden waar ze voor het politiebureau zit waar Jouke waarschijnlijk wordt vastgehouden. Volgens sociale media-posts wordt hem het contact met zijn ouders ontzegd - dit terwijl het een 16-jarige jongen is.
Kijk maar naar de boeren die in Leeuwarden staan en zijn vrijlating eisen:
Mark van den Over van boerenactiegroep Farmers Defence Force heeft via YouTube zijn medeboeren opgeroepen om massaal naar Leeuwarden te komen. Er staan daar nu honderden buren en andere supporters. "Hij moet vrij, daarom staan we hier," zegt hij. "Dat hij wordt verdacht van poging tot doodslag is belachelijk. Hij wordt gezien als de grootste crimineel van Nederland, als een Taghi, dat is belachelijk."
Goed nieuws! DDS heeft nu een eigen app voor iPhone en iPad, en voor Android-toestellen. Download de app gratis en voor niets in de AppStore of in Google Play voor Android, en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws. Oh, en als je de app hebt gedownload, laat dan even een 5-sterren recensie achter alsjeblieft. Dat is enorm belangrijk!
UPDATE
Onder meer op verzoek van de moeder van Jouke zijn de boeren weggegaan. Ze komen mógelijk morgen terug, maar voor nu zijn ze weg om te voorkomen dat het verder escaleert. Er wordt namelijk over gesproken dat de ME ingezet wordt als de boeren niet vertrekken.
Je moet hier even goed over nadenken. Hoe geschift is Nederland geworden dat een 16-jarige, ongewapende boerenzoon beschoten wordt door de politie, dat hij beschuldigd wordt van poging tot doodslag, dat hij wordt vastgezet in een politiebureau, en dat zijn moeder vervolgens supporters moet oproepen weg te gaan omdat ze bang is voor een straatoorlog.
Nederland is een bananenrepubliek geworden. Me dunkt dat we daar navenant moeten handelen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten