Kijk! Marcel Crok: "Er is geen klimaatprobleem!"

Politieknov 02 2022, 18:30
Wetenschapper Marcel Crok heeft bij het Ongehoord Nieuwscafé vandaag even die hele 'klimaatcrisis' van de globalisten lekker gefileerd. Want, zei Crok, "ik zou nog niet eens zover willen gaan om te zeggen dat er een klimaatprobleem is. Er is klimaatverandering ja. Speelt CO2 een rol? Ja, ook. Maar is het een probleem? Nee.
Telkens als je naar de mainstream media kijkt of luistert word je geconfronteerd met allerlei gezeur over "klimaatverandering." We gaan allemaal hartstikke dood! De temperaturen lopen op! Dat is verschrikkelijk! Want de temperaturen moeten voor eens en altijd vast liggen, maar weinig tot geen veranderingen.
Wetenschapper Marcel Crok is helemaal klaar met dat soort onzin. Bij het Ongehoord Nieuwscafé van Omroep ON! kwam hij vandaag langs om daar dat hele propagandaverhaaltje over de 'klimaatcrisis' eens lekker onderuit te halen.
En ja, dat deed hij op geweldige wijze. Want zijn punt is niet eens zozeer dat het klimaat niet verandert - dat doet inderdaad een beetje. En ja, CO2 speelt daar - samen met andere zaken - wel een rol in. Maar dat is helemaal geen probleem. De politiek, de media, en wetenschappers (die daarvoor in ruil overigens lekker funding krijgen) maken er een probleem ván. Maar dat hoeft het niet te zijn.
Crok legde kalm uit een beetje klimaatverandering helemaal geen probleem is. Het klimaat verandert altijd. Er is nooit een moment geweest waarin het klimaat niet veranderde. En als het verandert kunnen wij mensen daar prima op reageren. 
Maar als hij als wetenschapper dit soort dingen hardop zegt wordt hij gewoon keihard gecanceld. Je moet als wetenschapper meegaan in de klimaathysterie. Doe je dat niet, dan word je gewoon geconfronteerd met het einde van je carriere (geen wonder dat best veel wetenschappers het politieke verhaal onderschrijven. Want ja, uiteindelijk zijn wetenschappers ook gewoon mensen die eerst en vooral hun eigen belangen voor ogen houden).
Eén punt waardoor je als objectieve waarnemer al moet denken, "dit is vreemd," is - aldus Krok - de uitspraak dat er 97% consensus zou zijn. "97% consensus! Dan zou je toch al meteen achter je oren moeten krabben van hier klopt iets niet?" Dat soort percentages zie je immers alleen maar in het China van Mao, de Sovjet-Unie van Stalin, en het Duitsland van Hitler. In alle andere situaties heb je echt wel wat meer debat dan dat.
(Artikel gaat verder onder de oproep ons te steunen in deze barre tijden)
Een oproep van de redactie: door de coronacrisis, de energiecrisis, de inflatiecrisis ´én de koopkrachtcrisis heeft DDS het ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Opmerkelijk is ook dat de rol van CO2 weliswaar bestaat, maar veel kleiner is dan de globalisten ons willen doen geloven. Zo vertelde Crok dat hem gevraagd werd wat het effect zou zijn van 49% minder CO2-reductie in 2030. "Nou, het effect daarvan is 0,0003 graden minder opwarming in 2100," aldus Krok.
Dat getal is vervolgens "gefactcheckt," zowel door het NRC Communistenblad als door De Volksverraderskrant. "En die hebben allebei gezegd: dat klopt," legde Crok uit. Maar die achterlijke 0,0003 graden 'minder opwarming' gaan wel onder meer gepaard met ontiegelijke stijgingen van de energieprijzen; prijzen die voor hele horden Nederlanders niet meer zijn op te brengen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten