MaryamHassouni 2020

-Michel Mulder- 'Een afreken briefje aan Maryam Hassouni'

Opinienov 02 2022, 19:30
Maryam,
Daar ben je dan, de zoveelste actrice en vrouw, die haar eigen keuzes in het leven toeschrijft aan de witte man met macht.
Had jij jouw boek ook geschreven als je een Meryl Streep-achtige status had bereikt in de acteerwereld? Ik betwijfel het.
Hoewel wij jouw boek niet moeten zien als afrekening naar een wereld waar je overduidelijk niet de ster bent geworden die je wilde zijn, staat dit interview naar mijn mening toch bol van het natrappen. Wat uiteraard je goed recht is, als je direct je mond had opengedaan.
Als ik het zo lees heeft de gehele filmindustrie een hartgrondige hekel gehad aan jouw persoontje. Er werden zelfs scripts veranderd op het moment dat jij had toegezegd, terwijl waarschijnlijk het gros der Nederlanders niet eens weet wie jij bent, en dat jij überhaupt acteert.
Grootheidswaanzin is de meeste acteurs niet vreemd, maar het verhaal dat jij schetst getuigt voor mij slechts van grootheidswaan op standje Red Bull.
Ik heb echt een pesthekel aan mensen die afgeven op hun 'werkomgeving,' maar tegelijkertijd zich wel jaren conformeren aan deze werkomgeving omdat ze graag zo'n groot actrice willen zijn.
Als je waarlijk ballen had gehad - en dan bedoel ik niet dat bijzettafeltje onder de vrouwelijke kin - dan had je vanaf dag 1 de stekker uit jouw avontuur getrokken, en was je toen de barricades opgesprongen tegen de walgelijkheid van het wereldje.
Maar nee, jij en zovelen met jou, halen eerst alles uit dat verderfelijke wereldje wat er te halen valt, en bij het 'verdampen der ster' klagen we met terugwerkende kracht alles en iedereen aan... omdat het zo vreselijk was.
Ook ik heb een boek geschreven beste Maryam - alleen geen hond die dat leest - met daarin een aanklacht tegen mijn voormalig werkgever - een quote 500 hufter - die in mijn ogen een waardeloos personeelsbeleid had.
Het verschil tussen jou en mij is dat ik wel direct de strijd aangegaan ben, en daarin geen centimeter geweken ben, wat mij uiteindelijk mijn baan, mijn gezondheid en mijn toekomst heeft gekost.
(Artikel gaat verder onder de oproep ons te steunen in deze barre tijden)
Een oproep van de redactie: door de coronacrisis, de energiecrisis, de inflatiecrisis ´én de koopkrachtcrisis heeft DDS het ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Als je overtuigd bent van de smerigheid van het wereldje waarin je je bevindt, dan zeg je daar direct iets van en conformeer je je niet eerst jaren aan dat wereldje, om daarna via een boek met gefingeerde namen terug te trappen. Wat de persoonlijke gevolgen dan ook zijn.
Ja, het heeft mij meer gekost dan ik op voorhand had durven vermoeden, maar ik zou deze strijd precies weer op dezelfde manier aangaan. Je hebt namelijk een persoonlijkheid en ruggengraat of niet.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten