Caroline van der Plas BBB 9O1A6855

Caroline van der Plas (BBB) weer uit de bocht: 'Je kan zo leuk lachen met Rob Jetten'

Politieknov 02 2022, 20:30
Caroline van der Plas doet er tegenwoordig echt álles aan om populair te worden bij het partijkartel. De afgelopen weken heeft ze FVD steeds weer aangevallen, onder het motto: als ik dat maar vaak genoeg doe gaan ze me vast lief vinden. En nu doet ze daar nog eens een schepje bovenop door D66-klimaatgekminister Rob Jetten met complimenten te overladen. Want hij is zo lief!
Rob Jetten is één van die D66'ers die er heimelijk én publiekelijk alles aan doen om ons land naar de knoppen te helpen. Als klimaatminister is hij de man die verantwoordelijk is voor de uitvoering van al dat gestoorde klimaatbeleid; beleid dat Nederlanders de armoede in jaagt en dat werkelijk op zijn best een werkelijk miniscule bijdrage levert aan 'vermindering van de opwarming van de aarde' (als dat al inderdaad gebeurt en inderdaad een probleem is). 
Maar wat wekt de verbazing? De hoegenaamde toch wat rechtse oppositiepolitica Caroline van der Plas (BBB) is lekker met hem aan het grappen en het grollen. Wat hij is "zo'n vrolijke minister waar je de dag wel mee doorkomt."
In de Kamer wel, tenminste. Niet daarbuiten. Daarbuiten ruïneert die klimaatgestoorde je financieel namelijk totaal. Maar daar kan Van der Plas zich niet al te druk om maken. Mevrouw vindt Jetten namelijk ín de Kamer hartstikke leuk, vrolijk, en altijd zo lief met een glimlach op z'n gezicht. Da's veel belangrijker dan wat hij het land en het volk aandoet.
De Windt voegt daar in een andere tweet aan toe: "Aan alle mensen die overwegen om BBB te stemmen: Bedenk goed dat uw stem naar een partij gaat die binnen de kortste keren aanpapt met het kartel. Daar zijn ruim voldoende signalen van voorhanden."
Ook daarop reageert Van der Plas. "Praat toch niet zo'n onzin zeg," stelt ze.
(Artikel gaat verder onder de oproep ons te steunen in deze barre tijden)
Een oproep van de redactie: door de coronacrisis, de energiecrisis, de inflatiecrisis ´én de koopkrachtcrisis heeft DDS het ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Maar dat is waar ze in de fout gaat. Want heel veel reacties van andere Twitteraars (Tweeps of, zoals Elon Musk ze wil noemen: Twits) maken duidelijk dat haar unheimliche gevoel door velen gedeeld wordt. Er woedt, vinden deze mensen, een werkelijke culturele oorlog in ons land. Door net te doen alsof het heel belangrijk is dat je buiten het debat om lekker met elkaar kunnen grappen en grollen is duidelijk dat je dat totaal niet bevat; dat het eigenlijk maar een spelletje voor je is.
Het is heel Néderlands dat het zo belangrijk gevonden wordt dat je 'lekker met iemand kunt lachen' of dat iemand 'zo vriendelijk glimlacht.' In andere landen is het veel meer het gevoel van oorlog in de politiek... En terecht. Want wat je ziet is dat ons land letterlijk naar de verdoemenis gaat. Dat zo'n halve zool als Jetten dan 'vrolijk' is, is eerder een beschuldiging dan een compliment.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten