Screen Shot 2022 08 23 at 131017

Trieste Caroline van der Plas wil NS Publieksprijs ondemocratisch maken: 'Misschien een juryprijs!'

Binnenlandokt 22 2022, 19:18
Auteur Marcel Kolder heeft besloten om zijn boek - dat hij samen gemaakt heeft met zijn dochter Mayim - terug te trekken uit de NS Publieksprijs. Want, zegt hij, het zou "door fascisten gekaapt" zijn. Vervolgens beweert hij ook nog iets over haatzaaiers en coronaontkenners. Ongelooflijk genoeg applaudisseert Caroline van der Plas (BBB) voor die actie én vertelt ze de organisatie dat ze er maar een juryprijs van moeten maken.
Marcel (politiek: GroenLinks. Ook: sponsor Floriade. Maar dat zal er helemaal los van staan, LOL) en zijn dochter Mayim hebben heel wat meegemaakt in hun leven. En het is geweldig dat ze zoveel aan elkaar hebben. Maar papalief laat zich nu wel héél erg kennen. Op Twitter laat hij namelijk weten dat hij en Mayim besloten hebben om hun boek "MAYIM" terug te trekken uit de NS Publieksprijs omdat ze heel, heel, heel boos zijn dat Thierry Baudet en zijn Het Coronabedrog misschien wel winnen.
"MAYIM en ik hebben in gezamenlijk overleg besloten ons eerlijke en prachtige boek terug te trekken uit het door fascisten gekaapte #NSPublieksprijs gedoe," schrijft hij op Twitter. "We willen niets met haatzaaiende politiek en Coronaontkenners te maken hebben."
Belachelijk, natuurlijk. Als auteur bepaal je niet wie in aanmerking komt voor een prijs, en al helemaal niet wie op welk boek stemt. Dat heet nou 'democratie' en 'vrijheid.' Lezers bepalen wie wint. Niet meneertje Kolder - die overduidelijk niet alleen auteur is, maar ook nog eens een enorme coronafascist.
Maar raad eens wie deze beslissing van harte toejuicht? Juist: Caroline van der Plas van de BoerBurgerBeweging. Tot voor kort kon deze dame nog doorgaan voor iets van principiële oppositie. Maar nu weten we wat ze echt is: kartel tot op het bot.
In plaats van Kolder aan te moedigen toch iets van tolerant te zijn reageert ze namelijk door te stellen dat ze het "heel triest en jammer" vindt allemaal - blijkbaar is ze het dus eens met Kolders bewoordingen! Vervolgens voegt ze daar aan toe dat de NS er maar een juryprijs van moet maken. Want dat democratie gebeuren met vrijheid enzo is hartstikke lastig!
Ah ja. Uw bovenonsgestelden weten alles beter. Dat is natuurlijk precies waarom boeren vorig jaar op BBB hebben gestemd in de euvele hoop dat Van der Plas hun belangen zou behartigen in de Tweede Kamer - en waarom haar partij in de zetels nog op 14 staat.
(Artikel gaat verder onder de oproep onze App te downloaden) Goed nieuws! De Dagelijkse Standaard heeft tegenwoordig een eigen App! Download onze app voor Android of voor iPhone en blijf de hele dag op de hoogste van het laatste échte nieuws en de nieuwste hard rechtse opinies. En als je de app gedownload hebt, laat dan even een review achter alsjeblieft. Het betekent een hoop voor ons!
Het ergste is dat BBB nog steeds op iets van 14 zetels staat in de peilingen omdat mensen denken dat ze democratisch is, en omdat ze de houding van de bovenonsgestelden - dat zij alles beter weten - afwijst. Niets is dus minder waar. Mevrouw Van der Plas is, als het erop aankomt, net zo erg als al die andere Kartelistas.
Wat een tegenvaller is dit mens zeg.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten