screen shot 2023 01 26 at 180511

Kijk! PVV dient motie van wantrouwen in tegen liegende landbouwminister Adema

Politiekjan 26 2023, 16:11
Vandaag heeft in de Tweede Kamer PVV-Kamerlid Alexander Kops een motie van wantrouwen ingediend tegen landbouwminister Piet Adema. De reden is, natuurlijk, dat Adema gelogen en bedrogen heeft. Hij heeft de Kamer én boeren bewust verkeerd geïnformeerd. En daar mag hij natuurlijk niet mee wegkomen.
"Op meerdere momenten heeft deze minister bewust cruciale informatie achtergehouden en de Kamer en de boeren keihard voor de gek gehouden," aldus Kops fel. "En gisteren is het er tijdens het commissiedebat niet beter op geworden." Sterker nog, "eigenlijk alleen maar erger. Want hij zei dat hij de Kamer en de boeren niet had geïnformeerd omdat er anders onrust zou ontstaan."
"Met andere woorden," ging Kops terecht verder, "de minister wist dat het niet deugde. Hij wist dat hij fout zat. Hij wist dat er ellende van zou komen en juist daarom zweeg hij."
"Dat is natuurlijk onacceptabel," zei Kops. Ook al omdat de boeren zoals gebruikelijk weer "zwaar de klos zijn." De klos omdat de minister bewust, willens en wetens, liegt.
"Dat is een politieke doodzonde," concludeerde Kops. "Dat kan maar één ding betekenen. Namelijk wégwezen."
Daarom diende Kops een motie van wantrouwen in:
Die motie werd gesteund door onder meer Caroline van der Plas van de BoerBurgerBeweging. Ongelooflijk genoeg zei Van der Plas dat ze er echt heel lang en serieus over na had gedacht of ze deze stap wel wilde nemen. En, zei ze, ze wilde wel even afstand nemen "liegen en bedriegen." Mevrouw vdp wil het houden bij "de Kamer verkeerd informeren." Bewust. Bewust de waarheid niet vertellen. Bewust de boel zo draaien dat het anders lijkt. Jokken, zeg maar. Maar liegen en bedriegen? Nee, nee, die termen gebruikt ze niet. Want stel je voor dat het kartel boos wordt.
Hoe dan ook, Van der Plas steunde de motie uiteindelijk dus wél. Op een Deugelijke manier. Maar toch.
"Het is wel zo dat de Kamer niet genoeg is geïnformeerd, niet is geïnformeerd," aldus Van der Plas. En dat komt heel vaak voor. Het is een beetje schering en inslag aan het worden. En ik vind dat heel ernstig. Als we daar nu niet een statement over maken richting kabinet [...] dan blijft dat doorgaan, en dat is de reden dat ik voor de motie van wantrouwen zal stemmen."
Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.
Blijkbaar heeft Van der Plas het nodig dat ze 'gerespecteerd' wordt door het partijkartel. Prima. Als ze dat zo belangrijk vindt moet ze dat spelletje maar meespelen en net doen alsof 'bewust verkeer informeren' of 'jokken' iets heel anders is dan 'liegen en bedriegen' (dat is het niet: het komt op hetzelfde neer, alleen is het laatste de manier waarop je het beschrijft zonder meel in de mond, Caroline. Zou jou toch bekend moeten voorkomen, als hoegenaamde 'voorvrouwe van de boeren').
Overigens overleeft Adema dit natuurlijk gewoon. Want de meerderheid in de Tweede Kamer is er allang mee akkoord dat het parlement een wassen neus is; een nepparlement dat alleen nog maar er zit om kiezers de indruk te geven dat volksvertegenwoordigers hun grondwettelijke taken iets van serieus nemen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten