shutterstock 2174690645

Landbouwminister Piet Adema (CU) heeft de Tweede Kamer en de Boeren verkeerd geïnformeerd, “leugens en bedrog”

Politiekjan 20 2023, 15:00
Paniek in Den Haag, Landbouwminister Piet Adema (CU) is vanuit Berlijn vertrokken om een spoedoverleg bij te wonen. De boeren en de Tweede Kamer zijn verkeerd geïnformeerd en voor de zoveelste keer de dupe van slecht beleid.
Volgens de Telegraaf zijn er bronnen die melden dat de boeren en de Tweede Kamer verkeerd zijn geïnformeerd door de Landbouwminister. Boeren mogen veel minder mest uitrijden dan dat eerder is gemeld. Een van de bronnen geeft aan dat de minister behoorlijk in paniek zou zijn.
Samen met Stikstofminister Christianne van der Wal en de Duitse minister van Landbouw is Adema uitgenodigd om aanwezig te zijn bij de grootste landbouwbeurs van Europa om daar de Nederlandse stand te openen. Adema zou halsoverkop onderweg zijn terug naar Den Haag voor een spoedoverleg. Bronnen melden dat de minister donderdagavond nog is gezien bij een netwerkbijeenkomst in Berlijn.
Vanuit de oppositie wordt er verontwaardigd gereageerd op het nieuws. Zo zou er volgens Caroline van der Plas (BBB) nog niets bekend zijn en moet ook zij afgaan op berichten uit de wandelgangen en de media. Als blijkt dat de Landbouwminister de Tweede Kamer verkeerd geïnformeerd zou hebben moet de minister volgens van der Plas zijn “verantwoordelijkheid nemen”.
De boeren kunnen op korte termijn geen oplossing vinden voor de zoveelste blunder van de overheid. “Boeren en tuinders hebben vertrouwd op informatie vanuit het ministerie. De gevolgen kunnen zij ook niet dragen. De overheid dient betrouwbaar te zijn en dat lijkt nu opnieuw NIET het geval.” Aldus van der Plas.
Ook Geert Wilders heeft via Twitter gereageerd op het nieuws en noemt het handelen van de minister “leugens en bedrog”.

Tweet not found

The embedded tweet could not be found…

De positie van de Landbouwminister is met deze zoveelste blunder onhoudbaar geworden. Langs alle kanten wordt er aan de stoelpoten gezaagd van de minister en de vraag is hoelang de positie van Adema nog houdbaar is.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten