screen shot 2023 11 04 at 093421

Kijk! Thierry Baudet legt uit waarom FVD de asielinstroom wél aan banden kan leggen: 'Wij vinden die verdragen niet interessant'

Politieknov 04 2023, 10:30
Vrijdagavond was er een debat tussen Thierry Baudet, Joost Eerdmans en Stephan van Baarle. Baudet legde daarin uit dat FVD de asielinstroom wil verminderen. Maar dat kan helemaal niet vanwege internationale verdragen, beweerde de NPO-presentator. De FVD-leider had daarop het perfecte antwoord: die verdragen boeien hem en FVD niet. De Néderlandse belangen staan voorop. Als we uit verdragen moeten stappen doen we dat. Punt.
Als FVD het voor het zeggen krijgt worden de Nederlandse grenzen eindelijk weer beschermd. Baudet maakte dat héél duidelijk gisteravond. De asielinstroom wordt dan écht beperkt. Dat moet namelijk wel, anders worden de andere problemen nog erger. 
Maar is het niet zo dat dit eigenlijk "helemaal niet kan?" Dat vroegen de NPO-presentatoren aan Baudet. Want dat is inderdaad de kritiek op standpunten als die van FVD. "We moeten ons houden aan internationale verdragen, die verdragen stellen heel duidelijk dat dit niet mag."
Baudet had daar het ideale antwoord op.
"Die internationale verdragen interesseren mij niet. Die zeggen wij gewoon op," zei Baudet namelijk als ze zo moeilijk gaan doen."
"Het was heel interessant," ging hij verder. "Ik had een paar dagen terug een debat met Rob Jetten. Toen werd hem het dilemma voorgelegd: Nederland of Europa? Toen zei hij Europa. Bij ons is dat Nederland. En het geldt ook voor Nederland of de wereld? Nederland. Nederland of het internationaal recht? Nederland!"
"Wij kiezen gewoon voor Nederland, en als Nederland de grenzen wil sluiten dan doen wij dat," zei Baudet daarop. "Dan kunnen ze op hun kop gaan staan, waar dan ook, maar dan doen wij dat. Wij komen op voor de Nederlandse bevolking en niet voor het internationaal recht."
Dit is natuurlijk inderdaad hoe hiermee dient te worden omgegaan. Als internationale instituties Nederland willen dwingen 100.000 'asielzoekers' per jaar te blijven opnemen "omdat dat moet volgens het recht," prima, dan zeggen we die verdragen dus gewoon op. Geen enkel land kan gedwongen worden om zelfmoord te plegen. Ook Nederland niet.
Overigens is dit wel waarom je echt alleen op een partij als FVD kunt stemmen als je de immigratie wil aanpakken. Al die andere quasi-kritische partijen willen die verdragen namelijk niet opzeggen. Zij doen net alsof ze alles kunnen beperken én de verdragen ook in stand kunnen houden. Nee, zo werkt dat hoogstwaarschijnlijk niet.
Door dat anders voor te stellen houden die partijen alleen maar kiezers voor de gek. Als zij het voor het zeggen krijgen verandert er niets fundamenteels in ons land.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten