shutterstock 1239512473

Klimaatprotesten Extinction Rebellion op A12 leiden tot honderden arrestaties en inzet van waterkanonnen: Boerenprotest rustig verlopen

Politiekmaa 12 2023, 13:00
Het zal u uiteraard niet zijn ontgaan dat er gisteren een hoop mensen op de been waren om hun stem te laten horen tegen het schandalige kabinetsbeleid. Honderden mensen verzamelde zich op het Malieveld vanwege het boerenprotest die verder rustig is verlopen. Tegelijkertijd was er een demonstratie gaande op de A12, georganiseerd door de extreem linkse activisten van Extinction Rebellion. (XR). Dit verliep minder voorspoedig. Daarmee is ook maar weer eens duidelijk dat geweld en het verstoren van de openbare orde vooral terug te zien is bij links Nederland.
De politie heeft zo’n 700 (!) klimaatactivisten aangehouden. Ook zijn er activisten uit bomen gehaald en hadden een aantal mensen zich aan elkaar vastgeketend. De politie voerde zichtbaar mensen af en begon rond 18.00 uur met het ontruimen van de snelweg. De burgemeester had toestemming gegeven om waterkanonnen in te zetten om de veiligheid van politie en hulpdiensten te waarborgen. De actievoerders probeerden eerder het waterkanon te blokkeren en ook is op beelden te zien dat ze kinderen naar voren schuiven! Burgemeester Jan van Zanen van Den Haag vindt het triest dat de politie moest ingrijpen om de demonstratie in de Hofstad te ontbinden.
Extinction Rebellion had de blokkade van de A12 niet vooraf bij de gemeente aangemeld. Het was de zesde keer dat de klimaatactiegroep de Utrechtsebaan blokkeerde. Volgens de Haagse politiechef Paul van Musscher zitten er nog slechts drie betogers vast. De politie heeft de demonstranten aangehouden omdat ze zonder toestemming de snelweg hadden geblokkeerd.
Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten