screenshot 2023 03 09 at 204705

Rutte zaait angst tijdens uitzending van WNL op Zondag: "Timmermans kan misschien wel premier van Nederland worden!"

Politiekmrt 12 2023, 12:00
Vanochtend was Premier Mark Rutte te gast bij WNL op Zondag waar hij voor de zoveelste keer de aanval op ‘de linkse wolk’ opent en waarschuwt voor de gevaren van een grote verkiezingsuitslag voor GroenLinks en de PvdA.
Rick Nieman stipt aan dat de VVD de afgelopen 4 jaar in 11 van de 12 provincies heeft samengewerkt met Groen Links, de PvdA of zelfs allebei. “Omdat ze plezierig klein waren” begint Rutte. “Ze worden nu veel groter, dat betekend dat ze veel dominanter kunnen worden. Als je niet oppast, ook in de Eerste Kamer.” Rutte probeert vooral een tweestrijd te creëren met GroenLinks en de PvdA en gaat juist de confrontatie met concurrenten op rechts, zoals BBB, FvD en de PVV uit de weg.
Volgens Rutte is samenwerken met de PVV sowieso uitgesloten vanwege de minder Marokkanen uitspraken van Wilders. Iets wat inmiddels alweer jaren achter ons ligt en waar een rechter ook al lang en breed een uitspraak over heeft gedaan. Tegelijkertijd zegt Rutte ook in die zelfde uitzending dat “uiteindelijk dit land bestuurd moet worden”. Hoe dat rijmt met het structureel uitsluiten van partijen zoals de PVV is niet helemaal duidelijk.
Rutte probeert vooral de angst aan te jagen onder de kijkers en waarschuwt voor de gevaren van ‘de linkse wolk’. “Stel nou eens dat zij de grootste worden, wat er natuurlijk toe leid dat ze met likkebaardende mondhoeken naar die macht kijken, er komen Tweede Kamerverkiezingen aan, dadelijk kan Timmermans misschien wel premier van Nederland worden, of Klaver of Kuiken, wie ze daar ook voor hebben.” Aldus Rutte. “Dat is natuurlijk wat er gaat gebeuren als ze hier slagen!”.
Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten