shutterstock 2481179269

Knetter! NRC-columnist Karin Amatmoekrim vindt dat PVV-stemmers niet mogen juichen voor Oranje

Politiekjul 10, 21:00
In een recente column heeft NRC-columnist Karin Amatmoekrim zich van haar beste kant laten zien. Volgens haar mogen Nederlandse voetbalfans die op de PVV stemmen niet juichen voor het Nederlands elftal omdat er spelers zijn met een donkere huidskleur. Dat rijmt volgens haar namelijk niet met de zogenaamde "rechts-extremistische opvattingen" van de PVV.
In haar column schrijft Amatmoekrim dat de samenstelling van het Nederlands elftal – met spelers van Molukse, Surinaamse, Ghanese, Ivoriaanse, Curaçaose, Togolese en Nigeriaanse afkomst – een weerspiegeling is van de diversiteit in Nederland.
Ze verwijst naar eerdere uitspraken van Geert Wilders, waarin hij zich negatief uitlaat over de veranderende demografische samenstelling van Nederland, en vraagt zich af hoeveel van de Oranje-supporters vorig jaar op de PVV hebben gestemd. Ze betoogt dat het ironisch is dat deze mensen nu juichen voor een team dat juist de diversiteit belichaamt die zij afwijzen.
Amatmoekrim sluit haar column af met de stelling dat PVV-stemmers, gezien hun politieke overtuigingen, geen recht hebben om te juichen voor een team dat niet de samenstelling heeft die zij zouden willen. Volgens haar zou het juichen voor Oranje door deze groep aanhangers hypocriet zijn. Ze daagt hen uit om ofwel hun opvattingen te herzien en de diversiteit te omarmen, ofwel hun Oranje-kostuum op te bergen.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we KLAAR met de politiek correcte verhalen van de mainstream media én de walgelijke politiek van het partijkartel. Wij zijn er voor JOU. Voor ons volk, ons land, onze cultuur. Maar om patriottisch verslag te kunnen doen van het nieuws hebben we JOUW STEUN nodig. Het kartel wil ons namelijk op elke mogelijke manier SLOPEN. Steun ons! Doneer aan DDS via BackMe en help ons pal te staan in dit politiekcorrecte medialandschap!
De column heeft – zoals verwacht – veel reacties uitgelokt. Henk Westbroek schrijft op X: "Puur racisme vindt ook een plekje in de NRC; ooit een beschaafde krant." Ook Eric de Vlieger is stellig: "Ik heb zelden zo'n racistische kop van een artikel gezien." Roelof Bouwman schrijft: "Rassen turven op het voetbalveld. Dan snap je weer waarom @NRC in mei 1945 een verschijningsverbod kreeg."
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten