shutterstock 1573427446

Koning Willem-Alexander gaat vol Chad: "Anti-PVV ambtenaren moeten maar lekker ander werk zoeken"

Politiekjun 14, 13:00
In een tijd waarin de politieke spanningen hoog oplopen en de vorming van een nieuw kabinet veel stof doet opwaaien, heeft Koning Willem-Alexander zijn duidelijke visie uitgesproken over de loyaliteit van ambtenaren. Bij de afsluiting van zijn vierdaagse werkbezoek aan de Verenigde Staten reageerde hij op de berichten uit Den Haag dat een deel van de rijksambtenaren grote bezwaren heeft bij het feit dat de PVV straks in de regering komt.
Koning Willem-Alexander sprak met onmiskenbare helderheid: “Wij hebben een uniek ambtenarensysteem. Het feit dat een ambtenaar loyaal is aan wie dan ook de politieke baas is, is een fantastisch systeem dat ik ook zeer steun. Maar het staat iedereen vrij om, als dat niet met zijn of haar geweten overeenkomt, een andere baan te zoeken. En ergens anders zijn of haar kwaliteiten in te zetten.”, schrijft De Telegraaf.
Deze ferme uitspraken zijn een verademing in een tijd waarin de linkse elite en hun handlangers in de media constant proberen de democratische keuze van het volk te ondermijnen. De PVV heeft een legitieme overwinning behaald en het is hoog tijd dat ook de rijksambtenaren dat accepteren en hun werk doen. Het is onacceptabel dat een handjevol ambtenaren probeert de wil van het volk te saboteren door zich te verzetten tegen de democratisch gekozen regering.
De koning gaf ook aan dat hij uitkijkt naar het moment dat de formateur zich meldt op Huis ten Bosch. “Het bordes staat klaar. Het is gerenoveerd. Dat was vorige keer het probleem. Wanneer de formateur komt, vinden we wel een gaatje,” zei hij met een knipoog. Het is duidelijk dat Willem-Alexander klaar is voor de volgende fase in de Nederlandse politiek.
Met veertien jaar dezelfde minister-president achter de rug, is het tijd voor verandering. Het is tijd voor een regering die de belangen van het Nederlandse volk voorop stelt, zonder zich te laten leiden door de politieke correctheid van een kleine, luidruchtige minderheid. De continuïteit die de koning aanhaalt, ligt in de sterke tradities van Nederland, niet in het buigen voor de grillen van links.
Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij De Dagelijkse Standaard maken we ons EXTREME zorgen over de technocratische superstaat in Brussel. Onze vrienden van Cultuur onder Vuur hebben een schitterend boek geschreven over die EU. De titel? "EUSSR: Europa op de snelweg naar een superstaat." De EU is geen nieuwe Verenigde Staten van Amerika, maar een nieuwe Sovjet-Unie. Hoe dat zit legt Cultuur onder Vuur uit in dit geweldige werk. Bestel dit boek nu GRATIS bij Cultuur onder Vuur.
Laten we hopen dat meer mensen zoals Koning Willem-Alexander de moed vinden om zich uit te spreken en op te komen voor de waarden die ons land groot maken. Ambtenaren die niet bereid zijn om hun plicht te doen, kunnen beter vertrekken en plaats maken voor degenen die wel begrijpen wat het betekent om te dienen. Het is tijd dat we als land de rug rechten en de democratische keuze van het volk respecteren.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten