shutterstock 2174173563

Lachwekkend! BIJ1 Amsterdam valt uit elkaar: 'Giftige sfeer, antizwart racisme en Sylvana Simons is slecht'

Politieksep 24 2022, 18:00
Er is weer eens onrust bij BIJ1. En dit keer gaat het echt ergens om. De fractie van de partij in de gemeente Amsterdam is namelijk in elkaar gestort. De nummer twee van de partij aldaar, Carla Kabamba, verlaat de partij, maar behoudt haar fractiezetel. Waarom ze weggaat? Omdat er bij BIJ1 een giftige sfeer is, en omdat ze er als zwarte vrouw heel erg veel last heeft van... "antizwart racisme." Ja, bij BIJ1.
BIJ1 is de meest Woke-partij van Nederland. Woker dan bij BIJ1 worden ze niet. Zeker niet wat betreft 'ras.' De donkere mens is er per definitie heilig, terwijl de blanke mens ('wit') juist automatisch schuldig is. Aan wat? Nou, aan wat dan ook. Bedenk eens iets slechts, en de blanke is er schuldig aan en verantwoordelijk voor.
Toch beweert het Amsterdamse BIJ1-gemeenteraadslid Carla Kabamba dat het één grote, giftige, en racistische bende is bij de partij. Vanaf nu gaat ze dan ook alleen door. Want met die vreselijke club wil ze niets meer te maken hebben.
Anderhalve week geleden stapte het bestuur van Amsterdam BIJ1 al op. Dit omdat Jazie Veldhuyzen met ziekteverlof ging en vervangen werd door ene Dinah Bons. Die maakt zich hard voor de rechten van dames met een zekere spannende professie én voor de rechten van zogenaamde 'biculturele' LGBT-individuen. 
Maar Kabamba vindt dat niet kunnen. Want Bons zit er nog maar net. Daar komt nog eens bij dat deze grote LHBTIQIFDJDLA:WEOPAG-strijder meteen even Kabamba's dossiers wil overnemen. "Dat was tijdens haar eerste dag als raadslid. How dare you?” aldus de dame die maar één verklaring kan bedenken voor dit gedrag: racisme.
Natuurlijk is het zo dat Kabamba binnenkort met zwangerschapsverlof gaat en dat je zou kunnen zeggen dat het daarom logisch is dat een ander de fractievoorzitter wordt. Maar dat vindt zij niet. Sterker nog, dat is wat haar betreft "zwangerschapsdiscriminatie." Blijkbaar heeft ze die kaart ook gespeeld tijdens een overleg, want Sylvana Simons heeft meteen kenbaar gemaakt dat het daar echt niets mee te maken heeft.
Hoe dan ook, Kabamba is heel boos op Simons. Want, zegt ze, die stelt heel democratisch te zijn enzo, maar feitelijk wordt ze juist heel "autoritair" als er dingen gebeuren die haar niet aanstaan. Dan neemt ze het heft in handen en beslist ze zelf wel even wat er gebeurt.
(Artikel gaat verder onder de oproep ons te steunen in deze barre tijden)
Een oproep van de redactie: door de coronacrisis, de energiecrisis, de inflatiecrisis ´én de koopkrachtcrisis heeft DDS het ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Dit is de toekomst van elke Woke-partij en andersoortige club. Woke eet haar eigen mensen op. Dat moet ook wel, want Woke wordt gedreven door haat en door het idee dat iemand eigenlijk nooit écht kan Deugen. Daarnaast wordt de mens in steeds kleinere groepjes verdeeld - van je kleur, tot je specifieke kleur, tot heel specifieke seksualiteit, en ga zo maar door - waardoor er a) geen eenheid meer is en b) die verschillende groepen vervolgens met elkaar moeten strijden om de titel Het Grootste Slachtoffer.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten