screen shot 2022 09 21 at 14

Voorzitter College van Omroepen wil dat Omroep ON! verdwijnt: 'Er zijn duidelijke grenzen'

Binnenlandsep 24 2022, 16:30
De oorlog van publieke omroepen tegen Omroep ON! gaat door. Sterker nog, de publieken doen er een schepje bovenop. Vandaag is het de voorzitter van het College van Omroepen die "actie" eist. ON! zou zich "racistisch" uitgelaten hebben. Dat mag niet. En moet betekenen dat de omroep uit de NPO wordt gegooid.
"Dit werkt ontwrichtend voor de samenwerking en kan niet onder de vlag van de NPO," aldus voorzitter Arjan Lock bij Dit is de Dag over de uitspraken van Raisa Blommestijn die het zogenaamde 'n-woord' gebruikte in een uitzending. Let wel, dat 'n-woord' was nooit een 'n-woord' in Nederland; die term is onlangs overgenomen uit Amerika door Wokers en Deugers. Net als die hele Woke-cultus trouwens.
"Er zijn duidelijke grenzen, en als je die over gaat hoor je niet in het publieke bestel thuis," stelt hij. Daarom wil hij dat de autoriteiten snel gaan onderzoeken of er iets mogelijk is. Daarmee bedoelt hij dus: een manier om Omroep ON! uit het bestel te gooien zodat er alleen nog Deug-linkse-omroepjes overblijven.
De NPO zelf is het daarmee eens. "Wij zijn zelf ook aan het kijken wat we kunnen doen," aldus de organisatie. Lock zegt daar heel blij mee te zijn. Want ja, zo'n omroep die Ongehoorde Nederlanders een podium geeft, tja, die moet wel heel snel kapot gemaakt worden.
Bert Huisjes van WNL wil ook dat Omroep ON! verdwijnt, hoewel hij daarbij zegt dat het na drie waarschuwingen zou moeten gebeuren en ON! er nu twee heeft. Jan Slagter van die Bejaardenomroep is fanatieker. "Ja, ze mogen eruit. Ik ga er niet over, maar ik zou er niet rouwig over zijn als het exit is. Ze zijn de grens overgegaan."
Het is aan de staatssecretaris of er daadwerkelijk iets gebeurt. En ja, je kunt er vergif op innemen dat dit het geval is. Het kabinet wordt immers gedomineerd door D66'ers, en die zijn tegenwoordig ronduit dictatoriaal. Alles wat niet Deugt en niet Woke is moet verdwijnen, zeker van de publieke omroep.
(Artikel gaat verder onder de oproep ons te steunen in deze barre tijden)
Een oproep van de redactie: door de coronacrisis, de energiecrisis, de inflatiecrisis ´én de koopkrachtcrisis heeft DDS het ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Omroep ON! moet er maar rekening mee houden dat het binnenkort einde oefening is als publieke omroep. Maar goed nieuws: ze hebben zoveel leden dat ze heel succesvol en groot kunnen zijn als ze alles digitaal doen - wat wil zeggen, op het Internet. Ze hebben de NPO helemaal niet nodig.
Het enige vervelende daar is, natuurlijk, dat dit officieel betekent dat de mediavrijheid is afgeschaft in Nederland. Het is dan een mediadictatuur geworden, met een ongelooflijke censuur. Maar ja, dat zien we allemaal ook al jaren aankomen, dus verrassend is het niet.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten