Filmpje! Dappere Raisa Blommestijn en Arlette Adriani houden hun rug recht: 'We werpen beschuldigingen van racisme ver van ons'

Politieksep 21 2022, 12:08
Tijdens de meest recente uitzending van Ongehoord Nieuws zijn Raisa Blommestijn en Arlette Adriani opgekomen voor zichzelf én Omroep ON! Ze maakten duidelijk dat ze nooit bewust hebben willen kwetsen tijdens een 'racisme-uitzending,' maar - zeiden ze - ze gaan ook geen stap terugdoen. "We werpen alle beschuldigingen van racisme verre van ons," zeiden ze.
Presentatrice Arlette Adriani begon door te stellen dat er veel ophef is ontstaan na de racisme-uitzending. "Laat me benadrukken dat het geenszins de bedoeling is geweest een 'racistische' uitzending te maken. Sterker nog, wij werpen iedere beschuldiging én uiting van racisme verre van ons. De kern van de uitzending was juist duidelijk te maken dat racisme onder elke groep kan spelen" en dus dat élke vorm van racisme fout en walgelijk is.
Vervolgens nam Raisa Blommestijn het woord. Zij kwam onder vuur te liggen omdat ze tijdens de uitzending het woord "neger" enkele malen gebruikte. Dit is natuurlijk in strijd met de postmodernistische Deugwet die stelt dat zwarte mensen bepaalde woorden wel mogen gebruiken, maar blanke mensen niet.
"Misschien is het goed dat ik zelf nog een aantal woorden spreek omdat ik, helaas moet ik erbij zeggen, in het middelpunt ben beland van de ophef. Laat ik beginnen met te zeggen dat het absoluut nooit het doel is geweest nodeloos te kwetsen," aldus Blommestijn. "Dat neemt niet weg dat er een aantal mensen zijn die aanstoot hebben genomen of gekwetst zijn geraakt door het gebruik van enkele woorden, zinnen, of misschien ook wel door de hele uitzending."
"Tja. Dat kun je ook niet voorkomen, zeker niet wanneer er in een uitzending maatschappelijk zeer heikele thema's worden besproken, dat is ook een inherent onderdeel van de vrijheid van meningsuiting. Dat gevoelens gekwetst kunnen raken, dat mensen ergens aanstoot aan kunnen nemen," ging ze verder.
"Laat ik afsluiten door te zeggen dat ik ook iedere uiting en ook iedere beschuldiging van racisme ook verre van me werp."
(Artikel gaat verder onder de oproep ons te steunen in deze barre tijden)
Een oproep van de redactie: door de coronacrisis, de energiecrisis, de inflatiecrisis ´én de koopkrachtcrisis heeft DDS het ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Een prima uitleg van de dames, natuurlijk, zeker omdat ze geen enkele stap terugdeden en niet nodeloos excuses aanboden. Ze deden niets verkeerd. Dat mensen daar aanstoot aan nemen, tja, dat kan. Dat was niet de bedoeling als zodanig, maar het hoort helaas tegenwoordig bij dit soort onderwerpen.
That's it. Meer hoeft daar niet aan te worden toegevoegd.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten