Screen Shot 2022 11 30 at 121711

Leon de Jong (PVV) gaat los op kabinet: 'Ze plegen volop pensioenverraad!'

Politiekjan 26 2023, 12:05
PVV-Tweede Kamerlid Leon de Jong is woedend op het kabinet. Dat zet onze pensioenen namelijk op het spel, zegt hij. En ja, het gaat om een flink bedrag: 1500 miljard euro. Het kabinet, zegt hij, "pleegt volop pensioenverraad."
Eén van de redenen dat het kabinet zo hard inzet op Wet toekomst pensioenen - dat is het nieuwe pensioensysteem - is dat Nederland anders "geen volledige aansprak [kan] maken op 4,7 miljard uit het EU coronaherstelfonds. Het kabinet heeft de Wtp [namelijk] als voorwaarde aangedragen voor het krijgen van Europese steun."
Knetter, natuurlijk. Maar wordt het pensioensysteem niet aangepast, nou, dan zullen we gewoon een "nader te bepalen korting" krijgen op 'de eerste tranche van de steun.'
Leon de Jong (PVV) is hier terecht woedend om. Het is eigenlijk ongelooflijk wat hier gebeurt - en toch is het helaas aan de orde van de dag.
"Ons pensioenstelsel met een vermogen van 1500 miljard euro verkwanselen voor een foute deal met Brussel," zegt De Jong volkomen terecht over deze gang van zaken. "We worden keihard belazerd. Kabinet pleegt volop pensioenverraad."
Vervolgens eindigt hij met de levensbelangrijke vraag: "Wat is er nu nog meer nodig om deze corrupte bende in maart weg te stemmen?"

Ons pensioenstelsel met een vermogen van 1500 miljard euro verkwanselen voor een foute deal met Brussel. We worden keihard belazerd. Kabinet pleegt volop pensioenverraad. Wat is er nu nog meer nodig om deze corrupte bende in maart weg te stemmen?

Image
1.9K
Reply
Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.
Dat is dit jaar natuurlijk veruit de belangrijkste vraag. Ja, het is één grote corrupte bende in Den Haag. En nee, heel vaak heeft het allemaal geen zin om er obsessief mee bezig te zijn, omdat het in Den Haag allemaal één grote theatershow is. Dat klopt volledig.
Maar er is ook goed nieuws. Nederland is in theorie nog steeds iets van een democratie. Als burgers zelf actief op zoek gaan naar overheidskritische informatie dan kunnen ze die zonder meer vinden, en daarop dan actie nemen, wat in dit geval natuurlijk inhoudt dat we in maart ervoor moeten zorgen dat het partijkartel zijn macht kwijtraakt in de provincie én in de Senaat. Het is aan óns om de toekomst van ons land én van onze pensioenen in eigen hand te nemen. Punt.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten