screen shot 2023 02 24 at 181855

Levensgevaarlijk: Op1 laat Kajsa Ollongren (D66) FVD wegzetten als spreekbuis Poetin, pleegt geen wederhoor

Politiekfeb 24 2023, 16:20
Gisteravond liet het NPO-programma Op1 Forum voor Democratie wegzetten als een spreekbuis van Rusland. In ons parlement. Minister van Defensie Kajsa Ollongren zei dat letterlijk hardop. Als kabinetslid. Dit is extreem gevaarlijk, polariserend en bizar. Je hebt immers de staat, de overheid, die letterlijk een oppositiepartij van verraad beschuldigt. Maar wat wekt de verbazing? Op1 heeft FVD niet om wederhoor gevraagd. Dat is ook nog eens in strijd met de journalistieke code.
Volgens de regels van de journalistiek heeft een ieder recht op hoor en wederhoor. Dus als D66-haatvrouwtje Ollongren de meest vreselijke dingen roept over FVD, dan heeft Op1 de plicht om FVD in staat te stellen om daarop te reageren. Als niet tijdens de uitzending zelf, dan in ieder geval snel erna (zoals: vandaag).
Maar... Op1 heeft dat niet gedaan na deze wanstaltige uitspraken van Ollongren:
Omdat dit ronduit schokkend is hebben wij Op1 - de omroepen BNNVARA, EO, en WNL - om een reactie gevraagd. Wij hebben deze omroepen het volgende gemaild:
Goedemiddag,
Michael van der Galiën, van De Dagelijkse Standaard hier. Gisteravond hebben jullie een item uitgezonden waarin minister van Defensie Kajsa Ollongren (D66) (Op1) vol op het orgel mocht gaan tegen de politieke partij Forum voor Democratie. Ze beschuldigde die partij feitelijk van het zijn van een agent van Rusland.
Daarover heb ik enkele vragen:
1. Vinden jullie het normaal dat jullie dergelijke sterke beschuldigingen zonder tegenspraak laten uiten in jullie programma's?
2. Er wordt in deze tijd veel gesproken over 'polarisatie' en de 'gevaren' ervan. Hoe zien jullie uitingen in dat verband?
3. Hebben jullie wederhoor toegepast zoals jullie volgens de journalistieke code zouden moeten doen? Zo niet, waarom niet?
Op dit moment wachten wij op antwoord. Want wat Ollongren gedaan heeft is letterlijk levensgevaarlijk... en als de NPO FVD niet in staat stelt om hierop te reageren handelt de Publieke Omroep overduidelijk in strijd met álle journalistieke regels. Mocht er w´´el antwoord komen, dan zullen we daar natuurlijk over berichten.
Voor nu geldt: als u wil dat Op1 antwoord geeft op onze vragen, spreek ze dan even aan op Twitter en wijs ze op dit artikel.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten