de dagelijkse standaard dh 00943

Limburg krijgt eerste nieuwe coalitie: BBB gaat samenwerken met CDA, VVD, SP én de PvdA

Politiekjun 09 2023, 14:30
Limburg heeft de eer het eerst een nieuwe coalitie te vormen, 86 dagen na de Provinciale Statenverkiezingen. BoerBurgerBeweging (BBB), CDA, VVD, PvdA en SP vormen samen een coalitie, die 26 van de 47 Statenzetels vertegenwoordigt. Terwijl dit aan de oppervlakte een harmonieuze samenwerking lijkt, roept het ernstige vragen op over de onwaarschijnlijke alliantie van BBB met de PvdA.
BBB, geboren uit onvrede onder boeren over de vermeende onrechtvaardige behandeling die ze ontvangen in de Nederlandse politiek, heeft nu verrassend genoeg gekozen om samen te werken met PvdA, een partij die feitelijk in de Eerste Kamer één fractie vormt met GroenLinks. Dit is opmerkelijk, aangezien GroenLinks een partij is die algemeen bekend staat als "keihard tegen de boeren". In deze context lijkt het voor BBB een vreemde keuze om een bondgenootschap aan te gaan met een partij die haaks staat op hun kernbelangen.
De enige manier waarop deze coalitie zinvol zou kunnen zijn voor BBB, is als de Limburgse PvdA besluit om veel concessies te doen en een beleid voert dat radicaal verschilt van het landelijke PvdA-beleid. Dit lijkt echter een onwaarschijnlijk scenario, aangezien lokale en landelijke partijen over het algemeen op dezelfde lijn liggen.
Het is daarom moeilijk te bevatten waarom BBB deze riskante stap heeft gezet. Er wordt gespeculeerd dat BBB mogelijk gebruik maakt van de gelegenheid om invloed uit te oefenen binnen de coalitie, en zo de rechten van boeren op de agenda van PvdA te plaatsen. Het is echter nog maar de vraag hoeveel invloed ze werkelijk kunnen hebben in de praktijk.
Help DDS deze moeilijke tijden door te komen. Help ons een vuist te maken tegen de mainstream media én tegen het partijkartel. Strijd zij aan zij met ons. Doneer op BackMe en strijd zij-aan-zij met DDS tegen het de globalistische elites.
Natuurlijk kun je zo'n coalitie niet al van tevoren afwijzen. Het kán zijn dat BBB wel degelijk een positieve invloed heeft in Limburg en de provinciale PvdA zover krijgt op te houden met dit soort boerenhaat. Het is aan BBB om te bewijzen dat hun keuze voor deze coalitie de juiste was, ondanks de duidelijke inconsistenties. De boeren en burgers van Limburg zullen zeker aandachtig toekijken. Het is te hopen dat deze nieuwe coalitie de belangen van alle betrokken partijen op een evenwichtige manier zal dienen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten