Screen Shot 2022 04 07 at 122833

LOL! Jesse Klaver sloopt "kabinetswoordvoerder" CDA-Kamerlid Van Den Berg: "Schande! Ga zitten in Vak K!"

Politiekapr 07 2022, 10:40
In het debat over Hugo de Jonge en de mondkapjesdeal van Sywert van Lienden heeft Jesse Klaver hard uitgehaald naar Joba van den Berg, die voor het CDA het woord voert in dit debat. Hij noemde haar optreden "een schande voor de Tweede Kamer." Ze deed er, beet hij haar toe, verstandig aan om maar gewoon naast de kabinetsleden te gaan zitten want ze functioneert toch alleen maar als hun woordvoerder.
Vandaag is het debat over de vele leugens van Hugo de Jonge. Elk weldenkend mens weet dat die man gewoon moet opstappen. Maar ja, Nederland is al heel lang geen rechtsstaat meer, dus dat zal niet gebeuren. Hij kan braaf blijven zitten en doen wat hij wil. Daar heeft het tenminste alle schijn van. Want ja, de oppositiepartijen zijn uiterst "kritisch," maar de coalitiepartijen en met name het CDA nemen het keihard voor hem op.
Voor de christendemocraten (lol, kuch, hoest, proest) doet Tweede Kamerlid Joba van den Berg dat. Tijdens haar optreden wist ze te vertellen dat er niets aan de hand was, dat De Jonge niets verkeerd had gedaan, dat hij vooral verkeerd was begrepen, en dat hij zo'n lieve man was die het gewoon heel lastig had.

Jesse Klaver hoogstverbaasd

Ja, het was bijzonder om te zien. Normaal moet een Tweede Kamerlid het kabinet controleren, maar zij gedroeg zich werkelijk als de speciale advocaat van De Jonge.
Dat vond ik niet alleen, GroenLinks-leider Jesse Klaver dacht daar net zo over. Want nadat hij even naar haar geluisterd had liep hij naar de interruptiemicrofoon. Vervolgens vertelde hij haar dat haar optreden "een schande" was.
"Bent hier als Tweede Kamerlid of woordvoerder van het kabinet?" beet Klaver Van den Berg volkomen terecht toe. Toen ze geen pas op de plaats nam en bleef herhalen dat ze het wel "begreep" dat De Jonge allemaal dingen gedaan had kwam hij tot de conclusie dat ze maar "in Vak K" moest gaan zitten. Dat is het vak waar het kabinet zit.
Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Na de interruptie van Klaver kwamen ook Fleur Agema (PVV) en Farid Azarkan (DENK) naar voren om Van den Berg aan te pakken. Steeds weer deed dat mens echter geen enkele stap terug. Ze staat, zei ze, achter Hugo de Jonge. Voorheen, nu, en altijd.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten