Marcel van Roosmalen: 'Arnold Karskens is geen varken. Maar Wybren van Haga is dat wél'

Marcel van Roosmalen: 'Arnold Karskens is geen varken. Maar Wybren van Haga is dat wél'

Politiekokt 09, 14:52
De walgelijke Marcel van Roosmalen gebruikte onlangs Dierendag om eens flink in te hakken op zijn politieke tegenstanders. Met name Wybren van Haga moest het ontgelden. Want, zei Van Roosmalen, eigenlijk is de BVNL'er "een varken." Het zijn walgelijke teksten, die ook nog eens betaald worden met ons belastinggeld.
Marcel van Roosmalen heeft zijn door de belasting betaler betaalde functie bij de NPO gebruikt om een gekozen volksvertegenwoordiger op afgrijselijke, walgelijke wijze te beledigen.
"Is Arnold Karskens een varken? Nee natuurlijk niet. En er ook werken ook geen varkens in de zwijnenstal van Ongehoord Nederland. Arnold Karskens is geen varken. Je mag hem overigens wel met een varken vergelijken. Dat is vrijheid van meningsuiting," aldus Van Roosmalen in zijn gesproken column.
Daarna ging hij verder door te zeggen dat hij sowieso geen "varkens" heeft zien in het programma Ongehoord Nieuws. "Nou ja, een paar keer. Wybren van Haga, dat is wel echt een varken. Die rolt heerlijk door uw afval, als het slecht gaat met u gaat het goed met hem," ging de Deugende hater verder.
"Uw schillen, uw rotte appels, uw leed zijn het vet op zijn botten. Niet intrappen. Hij gebruikt u om van te groeien." Daarop noemde Van Roosmalen Van Haga's voormalig partijgenoten Gideon van Meijeren en Thierry Baudet. Die heren waren volgens hem "ook geen genot om naar te kijken, maar geen varkens."
Maar die Van Haga? Ja, die wel.
Het voorwerp van Van Roosmalens vreselijke beledigingen, Wybren van Haga dus, reageert natuurlijk furieus. "Met afstand de meest onfatsoenlijke bijdrage sinds de Schoolezing van 'minister' Dilan Yesilgöz," schrijft hij op Twitter, "waarin zij mij extreem rechts stinkend varkensvet noemde."
"Vrijheid van meningsuiting prima," gaat hij verder. "Maar waarom wordt dit betaald van ons belastinggeld?"
(Artikel gaat verder onder de oproep ons te steunen in deze barre tijden)
Een oproep van de redactie: door de coronacrisis, de energiecrisis, de inflatiecrisis ´én de koopkrachtcrisis heeft DDS het ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Ongelooflijk genoeg zegt Van Roosmalen in zijn 'column' dat hij dat van varkens niet eens zo heel negatief bedoelt. Want Karskens en Ongehoord Nieuws zijn nog erger dan varkens, wat hem betreft. Viezer dan varkens. Minder betrouwbaar dan varkens.
Uiteindelijk is Van Haga dus niet eens degene die het meest beledigd wordt. En dat allemaal van uw belastinggeld. Vreselijk.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten