WhatsApp Image 2022 07 29 at 51637 PM 1

Raisa Blommestijn pakt Bert Huisjes aan: 'WNL pretendeerde ooit ook ons geluid te vertolken'

Politieksep 30 2022, 10:57
Raisa Blommestijn is er alles behalve over te spreken dat meerdere publieke omroepen niet meer willen samenwerken met Omroep ON! Wat haar betreft moet met name Bert Huisjes, van WNL, zich kapotschamen. Toen zijn omroep in het bestel kwam pretendeerde die immers nog op te komen voor de gewone, rechtse Nederlander. Dat doel is blijkbaar al lang in de prullenbak gegooid.
Het is en blijft leuk om te zien hoe Raisa Blommestijn van zich afbijt. Ze is daarmee typerend voor de nieuwe rechtse stroming waar wij allemaal deel van uitmaken: rechtse, conservatieve, traditionalistische Nederlanders die voor de duvel niet bang zijn, en dus al helemaal niet voor de halve demonen van het partij- en mediakartel.
Ook nu doet ze dat weer. Want Raisa is zeer geïrriteerd dat NPO-omroepen publiekelijk zeggen niet te willen samenwerken met háár omroep, want jongens toch, Omroep ON! is zogenaamd heel erg controversieel. Ofzo.
Blommestijn zegt heel terecht dat WNL - opgericht via/met De Telegraaf, maar dat moest later meer los van elkaar komen want 'onafhankelijk - in eerste instantie tot leven kwam omdat de omroep zogenaamd rechtse mensen tijd op de NPO wilde geven. Maar nu is het de hoogste baas van die omroep, Bert Huisjes, die de campagne tegen Omroep ON! leidt.
(Artikel gaat verder onder de oproep ons te steunen in deze barre tijden)
Een oproep van de redactie: door de coronacrisis, de energiecrisis, de inflatiecrisis ´én de koopkrachtcrisis heeft DDS het ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Bizar, natuurlijk. Maar het bewijst ook dat bijna iedereen die naar de Hilversumse slangenkuil gaat uiteindelijk zélf een slang wordt. Nou ja, bijna iedereen. Want er zijn uitzondering - en voorlopig is Blommestijn daar één van (hoewel ze er natuurlijk nog maar kort zit).
Je gaat de komende tijd zien dat die hele NPO Omroep ON! de oorlog verklaart en van de buis probeert te halen. Mijn inziens is het eindpunt ook al zichtbaar: Omroep ON! 'past zich aan' en wordt een tweede WNL of Powned, óf ze worden er gewoon afgegooid en gaan verder als een soort van Internet-omroep. Iets anders zit er vrees ik niet in, want de kans dat de NPO een uitgesproken rebellerende omroep als ON! accepteert is nihil.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten