Filmpje! De persconferentie na de race: Max Verstappen als WERELDKAMPIOEN

sportokt 09 2022, 15:34
In de video hieronder kun je genieten van de persconferentie die Max Verstappen, Sergio Perez en Charles Leclerc gaven na de Grand Prix van Japan van vandaag. Onze eigen Max won die GP, natuurlijk, en daarnaast werd hij ook nog eens gekroond tot wereldkampioen.
In de persconferentie liet Verstappen weten dat hij eerst niet wist dat hij daadwerkelijk wereldkampioen was - er zijn immers nog vier races te gaan, en hij dacht dat hij net een puntje te kort kwam om de titel al te claimen - maar hij zei er natuurlijk dolblij mee te zijn.
"Het zorgt ervoor dat je reflecteert op het hele seizoen. We kunnen heel trots zijn op al die mooie momenten," zei Verstappen. En wat hij daarbij vooral onderstreepte is dat het een teamprestatie is.
"Het is belangrijk om te kijken naar wat het héle team heeft gepresteerd," aldus de man die voor de tweede keer op rij de beste van allemaal is. "Ik denk dat dit heel speciaal is; iets dat niet heel vaak gebeurt," ging hij verder betreffende de totale dominantie van zijn team. "Ik denk dat je dit moment echt moet koesteren en het hele team om je heen moet waarderen."
Zoals altijd keek Max ook meteen al naar de toekomst. Een beetje dan. Want, zei hij, "ik denk dat het heel moeilijk is om dit seizoen te herhalen." 12 overwinningen dusverre voor hem, 2 voor teamgenoot Perez. Dat zijn er 14. Van de 18 races. Inderdaad een geweldige prestatie.
Opvallend genoeg zei Leclerc van Ferrari in de persconferentie dat de tijdstraf die hij kreeg, van 5 seconden, in zijn ogen "de juiste straf was." Opmerkelijk omdat Ferrari-fans na de race daar toch flink wat commentaar op hadden. Maar Leclerc zelf vindt dat dus onzin. Hij maakte een fout, kwam vervolgens op brute wijze op de baan. The end.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten