5510259053 3d86ed246c o

Wie had dat gedacht? 'Statushouders' nemen DIRECT ONTSLAG na krijgen huurwoning

Binnenlandokt 09 2022, 18:16
Kort nadat ze vanuit het asielzoekerscentrum in Utrecht doorstroomden naar een sociale huurwoning in Utrecht hebben tientallen "statushouders" ontslag genomen van hun werk. Hilarisch genoeg zegt het COA dat men hiervan op de hoogte is, en dat ze met de avonturiers praten in de hoop hen ervan te overtuigen toch weer aan het werk te gaan.
Werkgevers verbazen zich totaal hierover. "Ik snapte er niets van. Het zijn stuk voor stuk leuke medewerkers. Ze integreerden goed. Doodzonde. Ik heb ze nog bij me geroepen, maar ze bleven ervan overtuigd beter af te zijn met een uitkering en een huis," aldus een horecaondernemer die opeens vijf van zijn mensen kwijt is.
Waarom ze ophouden met werken? Nou, een statushouder met een eigen woning heeft recht op toeslagen en op een uitkering. Deze mensen komen uit arme landen. Uit derdewereldlanden, zelfs. Zij willen helemaal niet rijk zijn of zich langzaam omhoog werken naar een 'bovengemiddeld inkomen.' Ze vinden een laag inkomen helemaal prima; internet, tv, een warme woning, sigaretten kunnen kopen... als ze dat kunnen zijn ze blij.
En dus nemen ze massaal ontslag. Ze hebben het op deze manier immers prima naar hun zin. Hun inkomen is hoog genoeg om van te leven. Meer hoeven ze niet, meer willen ze niet. Als ze een basisinkomen krijgen om van te leven, met een eigen woning, en ze de rest van de dag kunnen doen wat ze willen vinden ze dat helemaal prima. En als je hen dan lief vraagt of ze toch geen verantwoordelijkheid voelen om Nederland iets terug te geven lachen ze je gewoon keihard uit.
(Artikel gaat verder onder de oproep ons te steunen in deze barre tijden)
Een oproep van de redactie: door de coronacrisis, de energiecrisis, de inflatiecrisis ´én de koopkrachtcrisis heeft DDS het ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Laten we eerlijk zijn met elkaar: deze mensen zijn profiteurs. Ze komen niet om ons land te "verrijken." Ze willen helemaal geen "bijdrage" leveren aan de maatschappij of zelfs maar aan de economie. Het enige dat ze willen is zo lui mogelijk zijn terwijl ze wél genoeg geld hebben om van rond te komen.
Ondertussen gaat ons eigen volk er bijna aan onderdoor omdat de 'vaste lasten' (re: energieprijzen) totaal uit de hand gelopen zijn,.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten