Minister Hugo de Jonge bij Vandaag Inside: Het politieke midden gaat migratiecrisis oplossen

Minister Hugo de Jonge bij Vandaag Inside: Het politieke midden gaat migratiecrisis oplossen

Minister Hugo de Jonge heeft in de uitzending met de heren van Vandaag Inside gesproken over diverse politieke kwesties, waaronder het coronabeleid, het falende volkshuisvestingbeleid, en de migratiecrisis. Het viel op dat de minister niet kritisch werd aangepakt over zijn gevoerde beleid.

In de Wandelgangen, een online rubriek van Vandaag Inside, blikte Hugo de Jonge samen met presentator Wilfred terug op de uitzending. De minister stelde dat het politieke midden de oplossing gaat bieden voor de migratiecrisis, omdat zij de EU-buitengrenzen willen gaan controleren. Hij benadrukte dat het sluiten van grenzen geen oplossing is.

Daarnaast werd Hugo de Jonge gevraagd naar zijn betrokkenheid bij de omstreden Sywert-deal. De minister ontkende betrokken te zijn geweest en had veel moeite met het feit dat zijn integriteit in twijfel werd getrokken. Hij gaf aan dat Sywert van Lienden ons allemaal een loer heeft gedraaid.

Het is opmerkelijk dat Hugo de Jonge niet kritisch werd aangepakt over het falende coronabeleid en het volkshuisvestingbeleid, terwijl deze onderwerpen al geruime tijd onderwerp zijn van maatschappelijk debat. Al met al laat het interview met Hugo de Jonge zien dat er nog veel kritische vragen gesteld moeten worden over het beleid van de Nederlandse regering en de rol van de media hierbij. Het is van belang dat journalisten hun verantwoordelijkheid nemen en kritisch blijven, ook als het gaat om politici die op bezoek komen in hun programma.

Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.

Als premier Mark Rutte maandag net zo wordt behandeld als Hugo de Jonge dan hoeft hij niet te vrezen voor de heren. Wat een slappe hap. Als het maandag een softe bedoeling wordt dan hoeven we Johan Derksen als opiniemaker niet meer serieus te nemen. Dan kunnen we hem voortaan wel serieus nemen als nationale hofnar.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer