Minister Kaag wil alle betalingen vanaf 100 euro monitoren

Minister Kaag wil alle betalingen vanaf 100 euro monitoren

Nederland wil zijn banken verplichten alle transacties boven de 100 euro in een grote database onder te brengen. Critici waarschuwen voor een catastrofale inbreuk op het privacyrecht. Het boek 1984 van George Orwell wordt steeds meer werkelijkheid.

Dat D66'ers de Nederlander wantrouwt dat wisten we al een tijdje. Maar het nieuwe voorstel van minister Kaag slaat alles. Met dit plan wil het kabinet bijna alle transacties gaan volgen. Dit is natuurlijk een voorbereidende stap op de implementatie van de digitale centrale bankmunt (CBDC). Via zo’n ‘digitale euro’ zouden vervolgens enkel de kleinste betalingen anoniem blijven voor de centrale bank. Brrr Big Brother is watching you. Als dit werkelijkheid wordt dan kun je wel gedag zeggen tegen je privacy.

BVNL'er Olaf Ephraim zit hier niet op te wachten en twittert: ''Massasurveillance gaat alle perken te buiten. Witwassen bestrijden is onzinnig gelegenheidsargument waarmee het kabinet haar eigen drang om achter iedere Nederlandse voordeur te willen kijken zelf witwast.” Dit laat zien hoe erg dit kabinet de burger. Voor dit kabinet is blijkbaar iedere Nederlander een crimineel totdat het tegendeel is bewezen.

(Artikel gaat verder onder de oproep ons te steunen in deze barre tijden)

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis, de energiecrisis, de inflatiecrisis ´én de koopkrachtcrisis heeft DDS het ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Financieel journalist Arno Wellens ziet ook het gevaar dat de Nederlander wordt gecriminaliseerd en twittert: ''Het nare hieraan, in trends gedacht, is dat je verdachte bent zonder misdrijf of aanleiding. Het idee dat je op basis van een model of maar een politieke visie kunt besluiten iemand zomaar te vervolgen is een breuk met de vrije samenleving zoals we die kenden. Iedereen verdacht!'' Als het CBDC wordt ingevoerd dan wordt Nederland het China aan de Noordzee. Zeker met dit totalitaire plan van Sigrid Kaag (D66).

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties