tce 20210429 tweede kamer152

Minister Ollongren ontmoet Oekraïense president Zelenski's vrouw: zorgen over Nederlandse belangen op WEF

Politiekjan 19 2023, 14:00
Het World Economic Forum in Davos wordt vaak beschouwd als een praatclubje voor de elite, waar zaken worden gedaan achter gesloten deuren. BNR Nieuwsradio meldt dat Ollongren vandaag in Davos een topontmoeting heeft met Olena Zelenska. Het is opvallend dat de minister van Defensie, die verantwoordelijk is voor de Nederlandse defensie, in gesprek gaat met Olena Zelenska, de vrouw van de Oekraïense president Zelenski. Zelenska staat bekend als de persoonlijke topdiplomaat van haar echtgenoot en vraagt regelmatig om meer wapens voor het land dat in oorlog is met Rusland.
Het is belangrijk om te overwegen of deze ontmoeting in het belang is van Nederland. Er is een risico dat er weer een paar miljard euro's het land uit vliegen zonder dat de Nederlandse belangen hierbij worden gediend. Het draagt er eerder aan bij dat de oorlog in Oekraïne onnodig wordt verlengt. Met veel rampspoed als gevolg.
Het is ook opmerkelijk dat Minister Ollongren, zoals Leon de Winter al mooi omschreef gisteren in zijn column, geen specifieke kennis hoeft te hebben om toch minister te zijn, als zij het maar voelt. Dit is een onconventionele manier van leiderschap, die zeker niet in het belang is van Nederland en haar inwoners. Op defensie hoort iemand te zitten met een militair verleden. Die kent de klappen van de zweep.
Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.
Het is belangrijk dat de Nederlandse regering transparant en verantwoordelijk is voor de beslissingen die zij neemt, vooral als het gaat om belangrijke zaken zoals defensie en buitenlandse politiek. De Nederlandse burgers hebben het recht om te weten wat er achter gesloten deuren gebeurt en of hun belangen worden gediend. Terecht dat de oppositie boos is dat het kabinet geen openheid van zaken wil geven over wat er besproken is tijdens de bijeenkomst van het WEF.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten