Breek! Donald Trump 'werkt aan comeback op Twitter'. Musk: 'Gaat de overheid Twitter nu aanvallen?'

Breek! Donald Trump 'werkt aan comeback op Twitter'. Musk: 'Gaat de overheid Twitter nu aanvallen?'

Buitenlandjan 19, 13:00
Donald Trump is zich aan het voorbereiden om een comeback te maken op Twitter. Zijn media-adviseurs zijn bezig met het verzinnen van een goede eerste tweet na een afwezigheid van twee jaar. Ondertussen hebben zijn advocaten Facebook-moederbedrijf Meta een brief gestuurd met het verzoek zijn account daar ook in ere te herstellen. Dat berichten Amerikaanse media. 
De voormalige president van Amerika, Donald Trump, werd begin 2020 van Twitter gegooid, maar nu lijkt hij zich voor te bereiden op een comeback. Volgens Amerikaanse media zijn Trumps communicatie-adviseurs bezig met het "verwoorden" van een eerste tweet na zijn comeback. Dit zou spoedig geplaatst kunnen worden, nu de nieuwe eigenaar van Twitter, Elon Musk, Trump zijn account teruggegeven heeft.
Met de terugkeer van Trump op Twitter, wordt ook verwacht dat er spanningen ontstaan tussen de regering-Biden en Twitter. Elon Musk geeft aan zich zorgen te maken over hoe de regering zal reageren en of zij federale bureau's zal inzetten tegen de sociale media platform.
"Het zal interessant zijn om te zien hoe de regering-Biden hierop reageert. Ze kunnen mogelijk federale bureau's inzetten als wapens tegen Twitter," aldus Musk zelf hierover:
Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.
Maar zo'n reactie van Washington D.C. zou volstrekt onacceptabel zijn, omdat de meningsvrijheid boven alles moet gaan. Iedereen heeft het recht om hun mening te uiten, ook als deze niet dezelfde is als die van de regering. Ook al is men het niet eens met de mening van iemand, deze persoon heeft nog steeds het recht om deze te uiten.
Het is dus belangrijk dat we altijd voor de meningsvrijheid blijven strijden, ongeacht wie de uitdrukker is en of we het ermee eens zijn of niet. Dit is de kern van een vrije samenleving en iets waar we als burgers op moeten blijven letten. Als DC de aanval nu inzet op Twitter is het dus belangrijker dan ooit dat wij dat sociale medium juist blijven gebruiken en pal achter Musk én Trump staan.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten