46710934572 d5ffaf5933 c

Spaanse premier Pedro Sánchez roept op tot onderhandelingen met Rusland over oorlog in Oekraïne

Buitenlandjan 19 2023, 12:00
De Spaanse premier Pedro Sánchez heeft woensdag opgeroepen tot onderhandelingen met de Russische president Vladimir Poetin om een einde te maken aan de oorlog in Oekraïne. Hij stelde dat het belangrijk is om contact te houden met Poetin en dat er teruggekeerd kan worden naar gesprekken tussen Duitsland, Frankrijk, Rusland en Oekraïne, zoals die voor de Russische invasie van 24 februari in het zogeheten Normandië-overleg gebeurden. Sanchez suggereerde dat Frankrijk en Duitsland hierin het voortouw zouden moeten nemen, met steun van andere EU-lidstaten.
De oproep van Sanchez komt echter in een context waarin veel politici in West-Europa een andere visie hebben op de situatie in Oekraïne en de relatie met Rusland. Sommigen, zoals Sjoerdwin Sjoerdsma van D66, lijken juist aan te sturen op verharding van de houding tegenover Rusland en een escalatie van spanningen. De totalitaire gekken van D66 lijken te verlangen naar een Derde Wereldoorlog met Rusland. Dat in zo'n oorlog miljoenen Europeanen de dood zullen vinden dat doet er voor hen niet toe. Zolang het Vierde Rijk (EU) zijn spierballen kan laten zien tegen nationalistische Rusland. Daar gaat het uiteindelijk over D66 walgt van alles wat met nationalisme te maken heeft.
Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.
Het is belangrijk op te merken dat de oorlog in Oekraïne een complexe situatie is waarin verschillende belangen en perspectieven een rol spelen. Een oplossing zal waarschijnlijk alleen kunnen worden gevonden via onderhandelingen en diplomatieke inspanningen, zoals Sanchez suggereerde. Tegelijkertijd is het van groot belang om de veiligheid en de territoriale integriteit van Oekraïne te garanderen en de internationale regels en afspraken te respecteren. Hier moet zeker ook aandacht zijn voor de rechten van de Russische minderheden in Oost-Oekraïne. Het bloedvergieten moet stoppen dat is voor nu de belangrijkste opdracht.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten