Kijk! Nieuw-Zeeland coronadictator Ardern stapt op: Corinne Ellemeet (GL) huilt tranen met tuiten

Kijk! Nieuw-Zeeland coronadictator Ardern stapt op: Corinne Ellemeet (GL) huilt tranen met tuiten

De Nieuw-Zeelandse premier Jacina Ardern gooit het bijltje erbij neer. In een persmoment huilde ze tranen met tuiten. De reden dat ze opstapt is volgens haarzelf dat ze de energie niet meer heeft om haar volk te onderdrukken haar werk te doen. Ongelooflijk genoeg reageert GroenLinks-Tweede Kamerlid Corinne Ellemeet met de gevleugelde woorden dat ze dit heel jammer vindt omdat coronadictator Ardern een groot voorbeeld voor haar is.

Hier is de video van Ardern dit haar vertrekt aankondigt. "Ik hoop dat ik Nieuw-Zeelanders achterlaat met de overtuiging dat je vriendelijk maar sterk kunt zijn, empathisch maar beslissend, optimistisch maar gefocust. Dat je je eigen soort leider kunt zijn, eentje die weet wanneer het tijd is om op te stappen."

Let wel, deze mevrouw is een ware plaag geweest voor haar volk. Toen de coronapandemie (kuch) 'uitbrak' ontwikkelde ze zich razendsnel in een ware coronadictator.

Tijdens de coronapandemie heeft Ardern een aantal ronduit dictatoriale maatregelen opgelegd aan haar volk. Deze maatregelen omvatten onder andere een landelijke lockdown, waarbij de bevolking werd opgeroepen om binnen te blijven en sociale afstand te houden. Ook werden er strenge reisbeperkingen ingevoerd en werden openbare plaatsen zoals winkels en scholen gesloten. De premier riep ook op tot een grote nationale inspanning om de verspreiding van het virus te beteugelen, waaronder het dragen van mondkapjes in openbare ruimtes en massatesten.

Dit mens is een nachtmerrie geweest voor haar bevolking. Ze sloot het hele volk op vanwege één positieve coronatest. Ze riep burgers op hun buren te verraden als die tijdens de lockdown eventjes buitenshuis waren. Arden was een wanstaltig mens. Een vreselijke China-achtige autocraat. Een dictator pur sang. Als mensen zich niet wilden laten testen sloot zij ze gewoon 14 dagen op. Als ze zich na die periode nog steeds niet wilde laten testen, zei ze ooit lachend op Facebook Live, tja, dan kwamen daar nog eens 14 dagen bij. Gewoon omdat het kon. "Ik denk dat dat best een goede reden is voor die mensen om zich toch maar te laten testen," lachte ze met dat paardengebit van d'r.

Maar wat tweet GroenLinks-Kamerlid Corinne Ellemeet naar aanleiding van Arderns beslissing op te houden? Dit: "Wat een gemis gaat dit zijn. Wát een rolmodel is zij geweest. Ook voor mij."

Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.

Veel erger dan Ardern worden ze niet gemaakt in het leven. Dit mens is werkelijk een schande geweest voor haar land, haar partij, en voor alle andere politici. Maar wat doen GroenLinksers? Die zien haar als lichtend voorbeeld. Zo zouden zij óók willen zijn. Net als zij.

Volg mij op Twitter.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties