shutterstock 1653662137

Mona Keijzer sloopt CDA: 'Zeggen het één, doen het ander'

Politieksep 09 2023, 15:30
Mona Keijzer heeft in een interview hard uitgehaald naar haar voormalige partij: het hypocriete, nepchristelijke, onbetrouwbare CDA. Want, zegt ze, die partij zegt heel vaak het één, maar doet vervolgens het ander. Wat dat betreft lijkt het CDA inderdaad op de eeneiige tweeling van de VVD.
"Ik wil niet natrappen, maar het komt erop neer dat het CDA te vaak het één zei en het ander deed," aldus Keijzer in De Telegraaf... waarbij ze natuurlijk juist wél even natrapt. Daarbij pakt ze ook meteen Henri Bontenbal even aan; de nieuwe lijsttrekker van het CDA die denkbeelden heeft die volstrekt haaks staan op de oude denkbeelden van de CDA-achterban én op diens belangen.
"Het verhaal van het CDA was goed, maar ze handelden er niet naar. Dat zag je heel duidelijk op het gebied van migratie, stikstof, het landbouwakkoord en de keuze voor de lijsttrekker," zei Keijzer namelijk ook.
Interessant genoeg beweert Keijzer dat ze niet van plan was om terug te komen in de politiek, maar dat ze besloten heeft dit toch te doen na gesprekken met Caroline van der Plas en BBB. Dat gelooft natuurlijk niemand echt. Keijzer was altijd al betrokken bij de politiek, ze schreef mee aan het partijprogramma van het CDA, en ze stond al langer in de coulissen om iets te gaan doen - misschien zelfs met Pieter Omtzigt.
Maar goed, wat betreft het CDA heeft ze natuurlijk honderd procent gelijk. Die partij is totaal losgezongen van alles dat het CDA ooit zei te willen. Sterker nog, elke keer als er verkiezingen zijn beloven ze het ene, en doen ze daarna het andere. De enige partij die daar nóg erger, nóg hypocrieter in is, is de VVD.
Overigens heeft het CDA natuurlijk wel een enorm probleem. Want hoewel de VVD weer wordt opgebouwd door de media geldt dat veel minder voor het CDA. Die partij lijkt ten dode opgeschreven. Het enige vervelende daarvan is dat het NSC, BBB, én 50Plus nu feitelijk doorstarts van het CDA zijn. Je hebt dus 4 'CDA-partijen.' Dat is toch wat raar.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten