rabin baldewsingh wethouder gemeente den haag bij de nvj nacht van de journalistiek 2015 21133092454

NCDR dringt aan op diepgaand onderzoek na pesterijen en discriminatie bij top van ministerie VWS

Politiekfeb 14, 15:00
De tijd is aangebroken voor de hoogste ambtelijke leiding van alle ministeries om resoluut op te treden tegen ongewenst gedrag, discriminatie en racisme. Deze oproep komt van Rabin Baldewsingh, de Nationaal Coördinator tegen Discriminatie en Racisme (NCDR), naar aanleiding van alarmerende bevindingen uit een onderzoek van vakbond FNV naar misstanden bij het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS).
Het onderzoek van de FNV onthulde dat zelfs de top van VWS betrokken is bij pesterijen, intimidatie, discriminatie en andere vormen van ongewenst gedrag. Ondanks deze zorgwekkende constateringen blijven de daders ongestraft, waarbij in twee derde van de gevallen het ongewenste gedrag van leidinggevenden afkomstig is.
Dit patroon van misstanden is geen geïsoleerd incident, maar past in een verontrustende trend die zich ook eerder bij andere ministeries heeft voorgedaan, zoals bij Buitenlandse Zaken, Sociale Zaken en de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO). Baldewsingh dringt aan op een diepgaand onderzoek binnen VWS om een effectief actieplan te kunnen opstellen. Hij benadrukt dat het negeren van deze problemen ernstige gevolgen kan hebben voor zowel het werkklimaat van ambtenaren als hun persoonlijke leven.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we KLAAR met dit soort spelletjes. Wij willen ECHTE oplossingen en ons land REDDEN. Denk jij daar net zo over? STEUN ONS DAN! Doneer aan DDS via BackMe en help ons een vuist te maken tegen de kartelianen die de wil van de Nederlanders bewust negeren.
De overheid, met haar omvangrijke personeelsbestand van ongeveer 140.000 ambtenaren, heeft een voorbeeldfunctie. Het is van essentieel belang dat zij zich houdt aan de hoogste ethische normen en adequaat optreedt tegen ongewenst gedrag. Baldewsingh benadrukt de noodzaak van een strategisch personeelsbeleid gericht op diversiteit en inclusie, waarbij de bestrijding van racisme en discriminatie hand in hand gaat met het waarborgen van een veilige werkomgeving. Recentelijk uitgevoerd onderzoek bij het ministerie van Binnenlandse Zaken bevestigt de urgentie van deze kwestie.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten