rusland oorlog 4

Nederland richting oorlogseconomie: waanzinnig demissionair kabinet regeert over zijn graf heen

Politiekjun 28, 9:00
Het demissionaire kabinet blijft keer op keer bewijzen dat het niets anders is dan een stelletje oorlogszuchtige gekken. In een laatste wanhoopsdaad, daags voor hun vertrek, hebben ze een wetsvoorstel ingediend dat Nederland transformeert in een ware oorlogseconomie. Het is maar goed dat dit oorlogszuchtige stelletje dinsdag plaatsmaakt voor Schoof I, anders hadden ze onze 18-jarigen nog naar Oekraïne gestuurd om daar als kanonnenvlees te eindigen.
Met het nieuwe wetsvoorstel wil het demissionaire kabinet de Nederlandse industrie mobiliseren om in tijden van oorlogsdreiging niet meer afhankelijk te zijn van andere landen. Dit betekent dat bedrijven aangewezen kunnen worden als 'essentiële toeleveranciers' voor defensie, onderworpen aan strenge controles om buitenlandse inmenging te voorkomen. Bedrijven die niet voldoen aan deze voorwaarden kunnen zelfs strafrechtelijk vervolgd worden. Dit is niets minder dan een dictatoriale greep naar de macht.
Volgens de Haagse bronnen van De Telegraaf is deze wet bedoeld om de Nederlandse industrie op eigen kracht het leger te laten bevoorraden, zonder afhankelijk te zijn van buitenlandse materialen of diensten. Dit betekent dat bedrijven gedwongen kunnen worden om voorrang te geven aan defensiewerk, zelfs als dit ten koste gaat van hun reguliere bedrijfsvoering. Dit is een verontrustende ontwikkeling die doet denken aan de donkere dagen van het militaire bewind.
De nieuwe wet biedt bedrijven in de Nederlandse defensie-industrie de kans om aanzienlijke winsten te maken, vooral nu Nederland minimaal twee procent van het bruto binnenlands product aan defensie gaat besteden. Maar laten we eerlijk zijn: dit is niets minder dan een ordinaire poging om de militaire machine van Nederland op volle toeren te laten draaien, ten koste van onze burgers en onze economie.
Het is duidelijk dat het demissionaire kabinet over zijn graf heen regeert en ons land op een gevaarlijk pad brengt. De drang om een oorlogseconomie te creëren en de macht te concentreren in de handen van een selecte groep bedrijven is een bedreiging voor onze democratie en onze vrijheid. Gelukkig komt hier dinsdag een einde aan en mogen we hopen op een verstandiger beleid onder Schoof I.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij De Dagelijkse Standaard maken we ons EXTREME zorgen over de technocratische superstaat in Brussel. Onze vrienden van Cultuur onder Vuur hebben een schitterend boek geschreven over die EU. De titel? "EUSSR: Europa op de snelweg naar een superstaat." De EU is geen nieuwe Verenigde Staten van Amerika, maar een nieuwe Sovjet-Unie. Hoe dat zit legt Cultuur onder Vuur uit in dit geweldige werk. Bestel dit boek nu GRATIS bij Cultuur onder Vuur.
Het is tijd dat we wakker worden en beseffen dat deze oorlogszuchtige plannen niets anders zijn dan een poging om Nederland in een permanente staat van oorlogsdreiging te houden. We moeten onze industrie beschermen, maar niet ten koste van onze vrijheid en onze democratie. Het is hoog tijd dat we kritisch naar deze waanzin kijken en aansturen op beleid dat werkelijk in het belang is van het Nederlandse volk.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten