'Wat een verademing': Vera Bergkamp (D66) heeft milde Covid-19... en dus is Martin Bosma (PVV) Kamervoorzitter

'Wat een verademing': Vera Bergkamp (D66) heeft milde Covid-19... en dus is Martin Bosma (PVV) Kamervoorzitter

DEN HAAG - het coronadebat van donderdag 15 april vindt plaats in de plenaire zaal van de Tweede Kamer. Hier Vera Bergkamp, Tweede Kamervoorzitter van D66. © TCE MEDIA / DH

Omdat D66'er Vera Bergkamp corona heeft (met milde symptomen, dus we hoeven ons nergens zorgen over te maken, mevrouw ervaart het als een lichte griep) was Martin Bosma vandaag Kamervoorzitter. Twitterend Nederland was daar maar wat blij mee. "Wat een verademing als voorzitter," is de algemene teneur.

D66-Tweede Kamerlid Vera Bergkamp heeft een positief testresultaat geproduceerd, waardoor ze voor haar helaas niet aan het werk kan de komende dagen. Dat laat de neodemocraat, die er vooral om bekendstaat dat ze de oppositie systematisch de mond snoert, vandaag weten op Twitter.

Twitterend Nederland is maar wat blij

Hoewel we haar natuurlijk allemaal het beste wensen - ik heb in mijn eigen familie gezien dat het echt wel een kutziekte kan zijn, dus ook ik wens haar een snelle verbetering toe en een goede gezondheid - is Twitterend Nederland best verheugd dat ze momenteel afwezig is. Want hierdoor is PVV'er Martin Bosma momenteel voorzitter (hij is normaal vice-voorzitter). En Bosma doet het volgens de meeste waarnemers fan-tas-tisch.

Niemand gunt een ander een ziekte, en we hopen dan ook dat Bergkamp heel snel herstelt zodat we ze weer aan het werk kan. Maar het zou bijzonder goed - dare I say it: gezond! - zijn voor de democratie als Bosma het stokje definitief zou overnemen. Niet alleen omdat hij objectief gezien beter is, maar ook omdat het sowieso een historische fout is om de voorzitter voort te laten komen uit een regeringspartij.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Helaas is de kans klein dat de Kamer hiervan zal leren. Want de Nederlandse politiek is jammer genoeg niet alleen corrupt tot op het bot, maar ook nog eens één grote incestueuze bende.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties