Screen Shot 2021 01 30 at 151850

Premier Mark Rutte vanaf nu ook op LinkedIn: Is dit zijn open sollicitatie naar een ´functie elders?´

Politiekfeb 16 2022, 18:49
Mark Rutte heeft sinds deze week ook een eigen profiel op de zakelijke netwerkwebsite LinkedIn. Vol trots kondigt hij op Twitter aan dat hij per heden alle updates omtrent zijn werk zal delen op LinkedIn. Dat Rutte na jarenlang premierschap nu opeens een profiel aanmaakt op LinkedIn, kan er op te duiden dat de premier alvast zijn zakelijke toekomst probeert veilig te stellen.
"Vanaf vandaag ben ik ook actief op LinkedIn. Voor updates over mijn werkzaamheden, het kabinetsbeleid, werkbezoeken, internationale betrekkingen en meer; volg mijn nieuwe pagina", zo schrijft Rutte op zijn officiële Twitter-pagina.
Het is op z´n minst een opmerkelijk bericht van Rutte. Want waarom zou hij nu pas -na bijna twaalf jaar premierschap- een zakelijk account aammaken op LinkedIn? Is een baantje bij een instituut zoals het World Economic Forum (WEF) dan nog niet helemaal op de lange baan geschoven? Rutte werkt immers al langer samen met het WEF. En welke ´expat´ heeft er nu geen profiel op LinkedIn? Juist ja, tot voor kort Rutte.
Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten