TCE 20210429 Tweede Kamer163

Nederlanders totaal niet optimistisch over nieuw kabinet. Geert Wilders: "Rutte 4 nu al fiasco. Niemand vertrouwt ze."

Politiekjan 04 2022, 11:00
De afgelopen dagen zijn de beoogde bewindspersonen bekend geworden. Er keren veel bekende gezichten terug in het kabinet. Dit tot ongenoegen van veel Nederlanders, want de beloofde politieke vernieuwing lijkt daarmee uit te blijven. Geert Wilders is van mening dat het nieuwe kabinet nu al een fiasco is.
De Telegraaf heeft bij de stelling van de dag gevraagd of lezers optimistisch zijn over het nieuwe kabinet. 9 op de 10 lezers zijn dit niet, een schamele vijf procent wel. Bedroevende cijfers dus voor een kabinet dat nog officieel moet beginnen.
Respondenten geven aan vooral teleurgesteld te zijn in de keuze van de bewindspersonen. Er keren veel oude bekenden terug, weliswaar op nieuwe posten maar van een vernieuwing kan men niet spreken. "Dezelfde poppetjes zitten weer op belangrijke plaatsen! Het is oude wijn in nieuwe zakken.", aldus een respondent.
PVV-leider Geert Wilders concludeert dat niemand het nieuwe kabinet vertrouwt. En dat is niet heel gek, bijna een jaar lang werd er geroepen dat de oude bestuurscultuur op de schop moest en dat vernieuwing geen slecht idee is. Na ruim negen maanden formeren weten we definitief dat dit inhoudsloze woorden waren. We krijgen opnieuw hetzelfde voorgeschoteld.
https://twitter.com/geertwilderspvv/status/1478266416885293061?ref_src=twsrc%5Etfw
Het nieuwe kabinet Rutte begint ten opzichte van de vorige kabinetten met een flinke achterstand. Het vertrouwen ligt enorm laag, zelfs op een dieptepunt. De grote vraag is hoe men dat in het torentje wil oplossen én of dit überhaupt wel op te lossen valt. De afgelopen maanden is er een duidelijke trend zichtbaar: nieuwe partijen schieten omhoog in de peilingen terwijl dit ten koste gaat van de gevestigde partijen.
Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Nederlandse kiezers lijken niet langer meer steevast in de mooie woorden van de gevestigde partijen te trappen. Dus voor het kabinet wordt het tijd dat ze daad bij woord voegen om het vertrouwen te herstellen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten