Screenshot 2021 01 04 at 105819

Nieuwe Wob-verstrekking toont aan: Kaag's D66 en VPRO probeerden Wob-verzoek over Kaag-docu tegen te houden

Politiekokt 01 2021, 18:00
Het debacle van de documentaire over Sigrid Kaag krijgt nóg een staartje! Uit een nieuwe Wob-verstrekking blijkt dat D66 heeft geprobeerd om het Wob-verzoek over de Kaag-docu tegen te houden. Ook de VPRO heeft zich hier schuldig aan gemaakt en een ambtenaar heeft zelfs de wet willen overtreden, door bepaalde zaken zwart te willen lakken die niet zwartgelakt hadden mogen worden.
Een medewerker van de Tweede Kamerfractie van de partij heeft het ministerie van Buitenlandse Zaken gemaild dat hij/zij bezwaar heeft tegen het openbaar maken van enkele stukken. Het gaat over delen waaruit blijkt dat D66 de makers van de documentaire onder druk heeft proberen te zetten om delen van de documentaire te wijzigen.
En, zo blijkt uit een vondst van de oplettende heren van GeenStijl: "Toen was Sigrid Kaag al geïnstalleerd als Tweede Kamerlid én als fractievoorzitter (ze werd pas weer vervangen door Rob Jetten op 25 mei) van D66. Dus iemand van HAAR EIGEN fractie maakte bezwaar tegen een besluit van HAAR EIGEN ministerie over documenten die betrekking hadden op HAAR EIGEN documentaire."
De VPRO probeerde het Wob-verzoek over de Kaag-docu ook tegen te houden. En een ambtenaar van Buitenlandse Zaken gaat in op een verzoek van D66 om een bepaalde passage te lakken. "Dus als jullie dit willen lakken, kan dat, maar indeen een bezwaar tegen het wob-besluit wordt ingediend zullen we dit moeten vrijgeven." En de heren van GeenStijl hebben de documenten nog niet eens allemaal doorgelezen of ze zijn bij de website van de rijksoverheid al offline gehaald!
Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Dit is kennelijk het nieuwe leiderschap van Sigrid Kaag. Bij D66 menen ze dit soort informatie weg te kunnen moffelen en anders een leuke spin eraan te geven, om maar te zorgen dat de waarheid niet bovenkomt. De VPRO doet daar maar wat graag aan mee en op het ministerie is er ook wel iemand te vinden die mee wil werken. Werkelijk afschuwelijk!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten