shutterstock 593937674

Omstreden 2G-beleid lijkt voorlopig van de baan, PVV-krijger Fleur Agema reageert opgetogen

Politiekjan 18 2022, 22:25
Het omstreden 2G-beleid in Nederland gaat er voorlopig niet komen. Überhaupt lijkt een meerderheid in de Tweede én Eerste Kamer momenteel onmogelijk haalbaar. Zeker na eerdere berichten vandaag waaruit uit onderzoek blijkt dat het hele controle-systeem geen enkele zin heeft. PVV-krijger en tegenstander van het 2G-beleid Fleur Agema reageert zichtbaar opgetogen tegenover De Dagelijkse Standaard.
Fleur Agema heeft van haar strijd tegen het idiote 2G-beleid inmiddels een ´first-case´ zaak gemaakt. Ze reageert dan ook opgetogen tegenover de DDS over het opschorten van dit beleid. Want we weten allemaal: Op uitstel volgt vaak afstel...
"Wat een opluchting dat er op dit moment onvoldoende steun is voor het 2G-beleid", aldus Agema. De politica vervolgt: "We willen wel álle coronatoegangsbewijzen nu van tafel hebben. Bijna zes miljoen volwassen Nederlanders hebben de booster nog niet gehaald. Het kabinet kan hen niet uitsluiten van de horeca, zogeheten niet-essentiële winkels, pretparken, bioscopen, beroepsonderwij, hoger onderwijs, werk, etcera."
Drie keer eerder
Al drie keer eerder wist PVV´er Agema voor vertraging te zorgen omtrent de invoering van een 2G-beleid in Nederland. Eerder vandaag voerde Agema de druk op het nieuwe kabinet Rutte IV al op door te stellen: "Als minister Ernst Kuipers nu nog doorgaat met 2G, spuugt hij op zijn witte jas!”
De opmerking van Agema kwam na een onderzoek dat werd uitgevoerd door de TU Delft, UMC Utrecht, Populytics, de Erasmus Universiteit Rotterdam en Kuipers eigen voormalige werkgever het Erasmus MC. Uit dat onderzoek is namelijk gebleken dat het invoeren van een 2G-systeem momenteel helemaal niet zal werken in Nederland. Met andere woorden: Het zal geen enkel effect hebben op het aantal besmettingen met het coronavirus.
Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten