screenshot 2023 11 23 at 204019

Omtzigt en NSC: Transformatie naar politiek met Haagse spelletjes laat NSC-stemmers in de steek

Politiekdec 01 2023, 10:00
Omtzigt en zijn NSC zijn niet zo 'nieuw' en 'sociaal' als de mooie woorden in hun partijnaam beloven. Nee, ze zijn aan het muteren naar een nieuw soort CDA, een CDA 2.0 als je wilt, waarbij het partijkader net zo links is als hun voorgangers in de oude partij, misschien zelfs nog wel linkser. Dat deze trendlijn niet bepaald in de smaak valt bij de kiezers is een feit dat de NSC-top in hun ivoren toren lijkt te negeren.
Wierd Duk schreef in De Telegraaf van vandaag dat de startende frustratie bij NSC-stemmers weerklinkt in Bolhuis' woorden. Velen hoopten op een coalitie met de PVV van Geert Wilders. NSC en PVV, in hun ogen, zouden natuurlijke bondgenoten moeten zijn. Maar in plaats daarvan zien ze NSC steeds meer een linkse weg inslaan, een pad dat zij zo graag wilden verlaten met hun stem op Pieter Omtzigt en zijn NSC.
"NSC moet nú handelen", benadrukt ondernemer Mark Kolster (64). "Met de kennis van nu, met al het aarzelen van Omtzigt, had ik liever mijn stem aan de PVV gegeven", voegt hij toe.
Het zijn woorden die weerklinken in menig NSC-stemmer. Het gevoel dat ze zijn misleid. Het sentiment dat NSC handelt tegen de wil van het electoraat. Het verlangen naar een coalitie met de PVV. Het is een verhaal dat maar blijft terugkeren.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we KLAAR met dit soort spelletjes. Wij willen ECHTE oplossingen en ons land REDDEN. Denk jij daar net zo over? STEUN ONS DAN! Doneer aan DDS via BackMe en help ons een vuist te maken tegen de kartelianen die de wil van de Nederlanders bewust negeren.
Maar de NSC-top negeert het. Ze blijven liever veilig in hun linkse politiek correcte bubbel, een houding die de Nederlandse burger niet verdient. Het is duidelijk: de NSC ontwikkelt zich meer en meer als een CDA 2.0, waarbij het partijkader linkser is dan hun conservatieve achterban. En wie betaalt de prijs? Juist, de Nederlanders. Het wachten is nu op de dag dat ze wakker worden, zo niet dan rekent de kiezer ze keihard af bij vervroegde verkiezingen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten