portraitfactorynl de dagelijkse standaard 34

Omtzigt Verbaast: Verrassende alliantie met PVV ondanks eerdere rechtstatelijke kritiek

Politiekokt 26 2023, 11:00
Zoals gewoonlijk is de Nederlandse politiek niet vies van een dosis opportunisme en drogredenen. En als er één politicus is die deze ondeugden tot kunst verheft, is het wel Pieter Omtzigt. De dissidente CDA'er, die recentelijk is gestart met zijn eigen beweging NSC, Elsevier Magazine heeft onthuld dat hij niet te beroerd is om vreemde bondgenootschappen aan te gaan - zelfs met de Partij voor de Vrijheid.
PVV-leider Geert Wilders heeft deze week bevestigd dat Omtzigt op een PVV-zetel zal zitten in de Raad van Europa. Dit is een verrassende ontwikkeling, gezien Omtzigt's vermeende 'bezwaren' tegen het regeren met de PVV. Maar zoals we al weten, zijn dit soort bezwaren vaak zo flexibel als de windrichting - afhankelijk van hoe de politieke kaarten liggen.
Dat Omtzigt, die bekend staat om zijn kritiek op de PVV, geheel bereid is om op een getinte PVV-zetel te zitten in de Raad van Europa, bewijst eens te meer hoe op zichzelf gericht de gevestigde politiek is. Wilders grapte: "Maar met de rechtsstatelijkheid van de PVV zit het blijkbaar toch wel snor.'' Je kunt Wilders niet van een gebrek aan humor beschuldigen.
Het is nogal duidelijk dat dit weer een bewezen geval is van politieke hypocrisie. Enerzijds beweert Omtzigt zijn principes te hebben en de PVV te bekritiseren, doch anderzijds is hij bereid zich op een PVV-zetel te nestelen mits het hem ten goede komt. Het lijkt erop dat Omtzigt en andere politici hun principes gemakkelijk opzij kunnen zetten wanneer het hen uitkomt.
Deze modus operandi is helaas niet nieuw in de Nederlandse politiek. Het is een kenmerk dat alle partijen delen, of ze nu groen, rood, blauw of oranje zijn. Het is een bittere pil om te slikken voor kiezers die verandering willen en geloven dat politici hun belangen voorop zullen stellen. Het bewijst dat beloftes in de politiek net zo tijdelijk zijn als Pieter Omtzigt's principes.
De Raad van Europa
De Raad van Europa (RvE) is een internationale organisatie die in 1949 is opgericht om de mensenrechten, de democratie en de rechtsstaat in Europa te bevorderen en te beschermen. Hoewel de naam vergelijkbaar klinkt met de Europese Raad of de Raad van de Europese Unie, zijn dit verschillende entiteiten en is de Raad van Europa géén onderdeel van de Europese Unie. De Raad van Europa heeft een breder lidmaatschap dan de EU, met 47 lidstaten die het hele Europese continent bestrijken.
Help DDS deze moeilijke tijden door te komen. Help ons een vuist te maken tegen de mainstream media én tegen het partijkartel. Strijd zij aan zij met ons. Doneer op BackMe en strijd zij-aan-zij met DDS tegen de globalistische elites. 
De parlementaire vergadering is een van de belangrijkste organen van de Raad van Europa. Het bestaat uit afgevaardigden van de nationale parlementen van de lidstaten en houdt zich bezig met tal van sociale, politieke en culturele kwesties. Pieter Omtzigt neemt daar dus ook deel aan op een zetel van de PVV.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten