shutterstock 1929816080

Onderzoek Maurice de Hond: Nederland wil massaal een asielstop!

Politiekdec 09 2022, 19:00
Nou hé, PVV Leider Geert Wilders heeft weer eens gelijk. De meerderheid van Nederland is namelijk helemaal klaar met de grote toestroom van asielzoekers, zo blijkt uit onderzoek van Maurice de Hond in opdracht van de PVV.
Uit het onderzoek is gebleken dat maar liefst 74% (!) van Nederland het wel een beetje gehad heeft met de toestroom van gelukzoekers. De steeds verder groeiende overlast, een gevoel van onveiligheid, vrouwen die lastig gevallen worden. Nee, het is wel duidelijk: Nederland is er klaar mee. Het onderzoek gaat zelfs zo ver dat mensen de internationale regels gewoon aan hun laars willen lappen. Het kan niet meer, we zijn er klaar mee! De grenzen dicht gooien is volgens een grote meerderheid van Nederland dus een prima idee.
Maar uit dat zelfde onderzoek blijkt ook welke partijen helemaal happy zijn met deze toestroom aan onruststokers en zijn het dus niet eens met de stelling: “We moeten de asielstroom omlaag brengen, ook als dat gebeurt door het niet naleven van internationale regels". 88% van de GroenLinks achterban vind het namelijk allemaal wel prima. Gevolgd door Partij van de Arbeid met 69% en D66 met 66%.
Vooral de Rechtse partijen zijn, zoals verwacht, vóór een asielstop. Met name de achterban van de PVV, JA21, FvD en de BBB zijn voorstander van dit voorstel. Of het ook daadwerkelijk mogelijk is om de internationale regels opzij te schuiven is nog maar de vraag, maar het signaal is in ieder geval duidelijk. De meerderheid van Nederland wil drastische maatregelen en de hele toestroom sterk gaan beperken.
Maar luisteren naar de bevolking is er waarschijnlijk bij het Kabinet niet bij, zeker zolang D66 de touwtjes in handen heeft en zoals we kunnen lezen is D66 niet bepaald voorstander van een asielstop. Het zal er daardoor voorlopig nog niet beter op worden.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten