belastingdienst toeslagen enveloppen

Ongekende wreedheid van de overheid: "Terugbetalen, terugbetalen, terugbetalen!"

Politieksep 06 2023, 19:00
De toeslagenaffaire heeft diepe littekens achtergelaten bij vele Nederlandse gezinnen, waaronder Dulce Goncalves Tavares. Haar verhaal, onlangs verteld tijdens het eerste verhoor van de parlementaire enquête Fraudebeleid en Dienstverlening, werpt een ontluisterend licht op de keiharde aanpak van de Belastingdienst en het gebrek aan genade voor de slachtoffers.
Goncalves, een werkende moeder van drie kinderen, werd in 2009 plotseling geconfronteerd met een terugvordering van maar liefst 125.000 euro door de Belastingdienst. Verbijsterd en in de war begreep ze niet waarom ze dit enorme bedrag moest terugbetalen. Ze had altijd recht gehad op kinderopvangtoeslag, zo dacht ze. Pas tien jaar later kreeg ze eindelijk toegang tot haar dossier en ontdekte ze de ware reden achter deze onrechtvaardige vordering: het was niet zij die had gefraudeerd, maar de kinderopvangorganisatie.
Wat volgde was een ontmoedigende en harteloze houding van de Belastingdienst. Goncalves kreeg geen enkel begrip, en het enige wat ze te horen kreeg was: "Terugbetalen, terugbetalen, terugbetalen." Het lijkt erop dat de Belastingdienst geen genade kent, zelfs niet wanneer het duidelijk is dat het slachtoffer is van een onrechtvaardig systeem.
Wat nog schrijnender is, is dat de echte schuldige, de eigenaar van het kinderdagverblijf, wel hulp kreeg en in aanmerking kwam voor een betalingsregeling. Dit contrast tussen de genadeloze benadering van slachtoffers zoals Goncalves en de welwillende houding jegens daders is ronduit verontrustend.
Maar de gevolgen van dit onrecht gaan verder dan financiële problemen. Goncalves heeft jarenlang moeten worstelen om haar kinderen te voorzien van de meest basale behoeften, zoals een ontbijt. De Belastingdienst toonde geen enkel begrip voor haar smeekbeden om genoeg geld over te houden om haar kinderen fatsoenlijk te kunnen voeden. Hierdoor heeft ze niet kunnen zijn wat ze graag wilde zijn: een liefhebbende en zorgzame moeder.
Help DDS deze moeilijke tijden door te komen. Help ons een vuist te maken tegen de mainstream media én tegen het partijkartel. Strijd zij aan zij met ons. Doneer op BackMe en strijd zij-aan-zij met DDS tegen de globalistische elites.
Het verlies van liefde, aandacht en de glimlach van een moeder is onherstelbaar. Zoals Goncalves het treffend zegt, "er is geen geld in Nederland om dat goed te maken." Dit is het menselijke leed dat de overheid heeft veroorzaakt in haar meedogenloze zoektocht naar vermeende fraudeurs.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten